A.E.Dor X.O. 0,7 l

Kód: 1202850
Značka: A.E.Dor
2 899 Kč 4 141,43 Kč / 1 l
Momentálně nedostupné
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

A.E.Dor X.O. je směs Grande Champagne a Petite Champagne. Elegantní a jemné aroma se příjemně snoubí s květinovými tóny. V dokonalé rovnováze s aroma můžeme cítit převládající medové a ovocné tóny ve výjimečně jemné chuti koňaku. Závěr je komplexní a sametově jemný, s náznaky tónů creme brulée.

Láhev je uložena v luxusním kartonku. Ideální dárek pro milovníky koňaků.

Informace o alergenech.

A.E.Dor X.O. 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
A.E.Dor X.O. 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
A.E.Dor X.O. 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
A.E.Dor X.O. 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Koňaky, Cognac z Francie
% alkoholu: 40
Objem: 0,7 l
Stáří: 25 let
Výrobce: A.E.Dor
Země: Francie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

V roce 1858 se Amédée-Edouard Dor, potomek staré rodiny z Cognacu, pustil do neobvyklého a náročného úkolu, který mu zabral celý život. Jeho vášní a zároveň úkolem, který si vytyčil, bylo najít ten nejlepší koňak. S houževnatým odhodláním hledal, vybíral a sbíral ušlechtilé koňaky.

Počátek značky A.E.Dor

Vybrané koňaky z oblasti Grande Champagne nechal zrát po desetiletích (70 a více let) v dubových sudech bez jakéhokoliv zásahu lidské ruky, aby je poté pečlivě přelil do demižonů. Zapečetil je neprodyšně voskem, aby mohly být nadále uchováván a konzervovány v nezměněném stavu. Dnes tyto skleněné nádoby plné vzácných nektarů dřímají v tajném sklepě zvaném "Paradise", který se od jeho vzniku nachází stále ve stejném stavu. Jsou pýchou společnosti, dědictvím, a každý takový ročníkový koňak pochází zpravidla z doby před úderem obávané fyloxéry v roce 1874. I po více než půldruhého století uchovávají svůj vzácný obsah v neporušeném stavu a přispívají tak k celosvětové proslulosti značky A.E.Dor.

   #ShowMore#

Sklizeň vinné révy

Réva je vysazena v průměrné vzdálenosti 3 metry, přičemž všechny druhy řezu jsou povoleny. Nejčastěji se však používá "Guyot double". Na několika vinicích se stále pokračuje v ruční sklizni, ale na naprosté většině se již používá sklízecí stroj. Tyto stroje, které jsou na trhu již více než třicet let, dnes dokonale vyhovují požadavkům vinařů v regionu. Sklizeň může začít, jakmile hrozny dosáhnou zralosti, zpravidla na začátku října, a končí obvykle na konci téhož měsíce.

Lisování, kvašení a zrání

Hrozny se lisují ihned po sklizni v tradičních horizontálních nebo pneumatických lisech. Průběžné šroubové lisy nejsou povoleny. Získaná šťáva se ihned fermentuje. Je zakázáno přidávání cukru. Lisování a fermentace je pečlivě sledována, protože mají rozhodující vliv na konečnou kvalitu „eau de vie“. Koňak, neboli vinná brandy, je živý produkt. Během dlouhého pobytu v dubových sudech, chráněných sklepy, získá díky neustálému kontaktu s okolním vzduchem přirozeně to, co potřebuje k tomu, aby získal finální barvu a buket. Zrání je nezbytnou operací, aby se z „eau-de-vie“ stal koňak, a probíhá v sudech o objemu 270 až 450 litrů. Přirozená vlhkost sklepů, v nichž jsou sudy uloženy, je jedním z rozhodujících faktorů zrání, protože ovlivňuje odpařování. Pokud je nastolena rovnováha mezi vlhkostí a suchostí, „eau-de-vie“ se postupně zjemňuje a harmonicky stárne.