724 105 758
(prac. dny 9.00–19.00, sobota 9.00–16.00)(Po–Pá 9–19 h, So 9–16 h)
Nákupní košík je prázdný

Nikka from the Barrel o objemu 3 litrů

3. 12. 2016

K 80. výročí založení palírny vznikla unikátní Nikka from the Barrel o objemu 3 litrů stejného tvaru jako standardní láhev. K láhvi přísluší dřevěný podstavec, pipeta, dvě nalévátka a dárková taška.

Nikka from the barrel je míchaná whisky s obsahem alkoholu 51,4 %. Je vyráběna z obilí a sladu z destilerie Miyagikyo a ze sladu z destilerie Yoichi. Nikka from the barrel zraje v jednou použitých sudech po bourbonu a vyznačuje se perfektní vyvážeností stylu japonské whisky. Ve vůni jsou cítit ovocné tóny, pomerančová kůra a meruňky. Chuť je mírně nasládlá, kořeněná, s dubovými tóny. Doporučujeme přidat trochu vody pro zjemnění. Vítěz z roku 2007 jako nejlepší japonská míchaná whisky.

PÁR SLOV O PALÍRNĚ NIKKA WHISKY DISTILLING CO.,LTD.

Nikka Whisky Distilling Co.,Ltd.

Palírna Nikka Yoichi (Hokkaido) Distillery byla založena v roce 1934 v Sapporu na ostrově Hokkaido, palírna Nikka Sendai Distillery byla založena v roce 1969 v Miyagi. Pod společnost ještě patří palírny obilné whisky Tochigi Distillery a Nishinomiya Distillery, plnírna a sklady Kashiwa a palírna ostatních lihovin Hirosaki.
Vše postupně uvedl do života Masatuka Taketsuru (1894-1979), který v letech 1917 až 1920 studoval a praktikoval ve Skotsku, odtud si také přivezl manželku. Při studiích na univerzitě v Glasgow se naučil blendování a destilaci a své zkušenosti měl zúročit při výrobě japonské whisky pro firmu Settsu Shuzo. V roce se 1920 se vrátil zpět do Japonska, kde zjistil, že se zamýšlený projekt pravděpodobně nikdy neuskuteční. O dva roky později ztratil práci, a tak v roce 1923 vstoupil do skupiny Kotobukiya, pro kterou postavil destilerii poblíž města Kjóto, a tak se stal v roce 1924 otcem první japonské whisky. V roce 1934 se Masataka Taketsuru rozhodl osamostatnit, založil společnost Nippo Kaju, nechal postavit destilerii Yoichi na ostrově Hokkaidó a ještě v tomtéž roce začal vyrábět první blendy. V roce 1952 společnost Nippo Kaju definitivně přijala název Nikka Whisky. V roce 1969 vybudoval další destilerii na ostrově Honšú poblíž města Sendai. O 10 let později Masataka Taketsuru ve věku 85 let zemřel.

Nikka´s Oldest Distillery je druhou největší společností na japonském trhu, má necelých 20% trhu. Pod společnost Nikka patří několik palíren a společnost vyrábí velké množství značek whisky. Ke zrání používají sudy po bourbonu a po sherry, u některých značek i nové. Whisky vyráběné v palírně Sendai jsou jemnější a jsou vesměs charakterizovány jako "Lowland", z palírny Yoichi jako "Highland".