724 105 758
(prac. dny 9.00–19.00, sobota 9.00–16.00)(Po–Pá 9–19 h, So 9–16 h)
Nákupní košík je prázdný

Fassbind De Bois Prune 0,5 l

Hodnocení :
  2 × hodnoceno

Cena s DPH: 1 999

bez DPH1 652

Běžná cena2 100

Nákupem získáte 399 bodů

Dostupnost: Zboží je skladem

Katalogové číslo: 1393284

Množství: 0,5 l
Výrobce: Fassbind
% alkoholu: 54,1
Oblast: Schwyz
Druh: pálenka ze švestek
Země původu: Švýcarsko

Všechno zboží v této kategorii

Popis

Nově představená řada ovocných destilátů Fassbind odkazuje na kořeny švýcarských tradic. Design je odvozen z tradičního řemeslného zpracování vzorů, kterými byly zdobeny pásy na kravské zvonce. Vychází ze složitých ornamentů zobrazujících ovoce a květiny. Svébytná kultura a ušlechtilý vzhled i pečlivé zpracování se odrážejí také v designu etiket. Látková stuha na hrdle láhve podtrhuje švýcarskou řemeslnou tradici. Ovocné pálenky jsou vyráběny ručně v palírně v srdci Švýcarska z ovoce, které bylo vypěstováno ve Švýcarsku. Všechny součásti produktů, jako jsou láhev, zátka, etikety a ozdoby na hrdlo láhve pocházejí od nejlepších výrobců ve Švýcarsku a Evropě.

Destiláty z této řady zrají v sudech vyrobených ze dřeva odpovídajícího ovocnému stromu – dodávají tak lihovině zvláštní dotek označovaný jako „l‘heritage de bois“ – dědictví dřeva. Řada Prune tedy zraje v sudech ze švestkového dřeva.

Na každé etiketě je uveden rok stáčení, číslo šarže a číslo lahve. Vždy se stáčí pouze velmi limitovaná šarže odpovídající velikosti sudu. Rok stáčení, obsah alkoholu a číslo šarže se proto mohou kdykoli změnit. 

Informace o výrobci

Fassbind

Fassbind

S. Fassbind Distillerie byla založena v roce 1846 ve městečku Oberarth ve švýcarském kantonu Schwyz, kousek od města Luzern. Od samého prvopočátku se tento výrobce špičkových destilátů z ovoce vydal cestou výroby špičkové kvality své produkce. Jedná se o nejstarší tržní palírnu ve Švýcarsku.

 Veškeré ovoce pochází pouze od švýcarských pěstitelů, se kterými Fassbind pojí dlouhodobé obchodní vztahy. Díky geografické blízkosti je ovoce zpracováváno co nejdříve po sklizni, proto jsou v něm zachovány veškeré přírodní vůně a chutě. Hlavním úkolem mistra destilatéra je tyto vůně a chutě co možná nejvěrněji zachovat ve výsledných ušlechtilých ovocných destilátech, které jsou nakonec plněny do láhví z ušlechtilého skla, v nichž jsou dále dodávány na světových trh.

Samotné výrobě destilátu předchází velmi svědomitý výběr ovoce. Všechny plody musí být dokonale zralé bez jakékoli známky vady. Destilace probíhá velmi pomalu, destilát je následně uložen do dubových sudů, kde zraje 10-18 měsíců. Doba zrání záleží nejen na původní síle destilátu, ale také hlavně na rozhodnutí zkušených mistrů. Dubové sudy pojmou 220 litrů a použijí se vždy maximálně čtyřikrát. Nezaměnitelná, přírodní a originální chuť tohoto destilátu mu zaručila vítězství ve vícero domácích i zahraničních soutěžích.

Oberarth