Vážení zákazníci, po dobu Velikonoc Pá-Po bude prodejna uzavřena. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek. Přejeme krásné Velikonoce. Váš tým #bestdrink.cz

Glenfiddich 26 Y.O. Excellence 0,7

Kód: 1056565
Značka: Glenfiddich
11 390 Kč 16 271,43 Kč / 1 l
Na dotaz
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Detailní informace

Detailní popis produktu

Glenfiddich 26 Y.O. Excellence je vzácná skotská single malt whisky, která strávila 26 let v sudech z amerického dubu po bourbonu. To jí propůjčilo tóny vanilky a koření, které doplňuje tradiční směr single maltu z Glenfiddich spolu s dřevitou chutí uprostřed. Závěr je hluboký a komplexní.

Jedná se o první whisky svého stáří, která byla v palírně Glenfiddich kdy vyrobena. Byla vytvořena k oslavě nepřetržité državy palírny Glenfiddich rodinou zakladatele Williama Granta a to již od roku 1887. Sudy po bourbonu, ve kterých tato single malt po celou dobu zraje, pocházejí od Kelvina Cooperage z Kentucky, což je stejně jako Glenfiddich nezávislá palírna vlastněná skotskou rodinou. Jejich bourbonové sudy vynikají ovocnou komplexitou získanou ze dřeva amerického dubu a i díky nim si Excellence získává svojí nezaměnitelnou povahu. 

Informace o alergenech.

Glenfiddich 26 Y.O. Excellence 0,7

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Glenfiddich 26 Y.O. Excellence 0,7

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Glenfiddich 26 Y.O. Excellence 0,7

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Glenfiddich 26 Y.O. Excellence 0,7

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Skotské whisky, Single malt whisky, Skotské whisky single malt, Speyside whisky
% alkoholu: 43
Druh whisky: Single Malt
Objem: 0,7 l
Oblast: Speyside
Stáří: 26 let
Výrobce: Glenfiddich
Země: Skotsko
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Palírna Glenfiddich (ve skotské gaelštině to znamená Údolí jelenů) je jednou z nejuznávanějších a zároveň nejznámějších skotských palíren vyrábějící single malt whisky. Nachází se v malé obci Dufftown ve skotské oblasti Highlands a její historie sahá až do roku 1886, kdy byla založena rodinou Grantů. Wiliam Grant údajně postavil palírnu za pomoci svých sedmi synů a dvou dcer za 371 dnů ze 750 000 kamenů. Pokud si to převedeme na jeden den a jednoho člověka, jedná se o velmi úctyhodný výkon. Jelikož je rodina Grantů stále jedinými vlastníky, jejich vlajku nalezneme u vstupu do palírny i dnes.

   #ShowMore#

Charakter whisky Glenfiddich

Svým charakterem se řadí skotská whisky Glenfiddich mezi ty lehčí. Jde o nejprodávanější skotskou whisky v kategorii single malt, kde jí patří zhruba 20 % trhu. Typický trojhranný tvar láhve zná určitě každý pravý milovník whisky, ať už přitom whisky Glenfiddich miluje či kritizuje. Na láhvích také nalezneme rodinné motto Made without compromise“ – vyrobeno bez kompromisů. A právě toto motto se odráží na kvalitě whisky.

Jak se zrodila single malt whisky Glenfiddich

Na své cestě učinila rodina Grantů několik odvážných rozhodnutí, ale jedno z nich přece jen vyniká – jako první ze skotských palíren se odvrátila od míchané whisky a začala propagovat a exportovat skotskou single malt whisky za hranice. Zahájila marketingovou kampaň zaměřenou přímo na spotřebitele, což byl první krok k tomu, aby v roce 1963 palírna vytvořila "Straight Malt" whisky, která se později stala známou jako "single malt whisky". Tato inovace pomohla představit whisky ve světě a otevřela dveře pro další rozvoj single malt whisky.

Pověsti své značky si Glenfiddich dokonce cení natolik, že do každého sudu určeného pro výrobu míchané whisky přimíchává malé množství whisky Balvenie ze své sesterské palírny . Tento sud pak tedy nemůže být prodáván pod oficiálním jménem palírny. Whisky Glenfiddich s kapkou Balvenie se potom nazývá Warhead a naopak Balvenie s kapkou Glenfiddich se jmenuje Burnside.

Portfolio whisky Glenfiddich

Značka Glenfiddich nabízí širokou škálu produktů s různými stupni zrání a dozrávání. Mezi jejich nejznámější produkty patří Glenfiddich 12 Y.O., která je považována za whisky s jedinečným poměrem kvality a ceny. Získá si vás jemnou ovocnou chutí s medovými tóny. Druhé místo v popularitě si dlouhodobě drží milovaná Glenfiddich 18 Y.O., která je bohatší a komplexnější s výraznými kořeněnými a lehce dřevitými tóny. 

Prohlídky palírny

Palírna je jednou z nejnavštěvovanějších ve Skotsku. Nabízí prohlídky a degustace, které umožňují návštěvníkům prozkoumat historii a proces výroby a přitom ochutnat širokou škálu whisky nabízených palírnou. Mezi zajímavosti, které se návštěvníci dozvědí je například to, že Glenfiddich je jedním z mála producentů whisky, který má ve vlastnictví celý proces výroby od pěstování obilí až po samotné zrání whisky. Palírna má své vlastní pole ječmene a vodu čerpá ze zdroje Robbie Dhu, který se nachází na pozemcích palírny.