Výrobce

Produktové řady

    Cena

    Kanadská

    Kanadská whisky musí být vyrobená v Kanadě a pro její výrobu je použita kukuřice (minimálně 50%), žito, oves nebo pšenice. Musí zrát minimálně po dobu 3 let, obvyklá minimální doba je ale 4-6 let. Většina kanadských whisky je míchaných a obvykle mívají jemnější chuť než bourbony ze sousedících USA. Mají typickou chuť ovoce, karamelu, pepře a voňavého koření. Mezi nejznámější značky patří Crown Royal, Canadian Club nebo Black Velvet.

    Zobrazit více informací Zobrazit méně informací

    Historie


    K velkému rozmachu výroby kanadské whisky došlo na počátku dvacátého století a velkou měrou k tomu pomohlo zavedení prohibice v USA (1920-1933). Výroba whisky v Kanadě se dá datovat již na samotný počátek devatenáctého století, kdy do Kanady přišlo velké množství Skotů. Zpočátku se k výrobě používalo především žito, kterému se v kanadských drsnějších podmínkách velmi dobře dařilo. Ve čtyřicátých letech 19. století bylo v Kanadě již okolo 200 legálních palíren. Část malých palíren zanikla v důsledku zavedení vysoké daně, ale jelikož poptávka po kanadské whisky razantně rostla, stavěly se palírny stále výkonnější a modernější. V druhé polovině dvacátého století nicméně začala poptávka po lihovinách celosvětově stagnovat a většina palíren byla nucena svoji činnost ukončit. V současné době jich v Kanadě funguje okolo deseti, ale ne všechny vyrábějí whisky.

    Zobrazit méně informací

    Kanadská  Počet produktů: 2