Investiční koňak Hennessy 8

Koňak Hennessy 8, uložený v umělecké karafě z rukou Arika Levye, není pouze lahodným koňakem, ale především symbolem nadčasového luxusu a rovněž bezprecedentního růstu jeho hodnoty. Cena této noblesní karafy se za pouhých osm let zdvojnásobila, což svědčí o mimořádné prestiži, kterou si mezi investory a sběrateli koňak Hennessy již získal. 

Karafa Hennessy 8

Každá láhev Hennessy 8 představuje mistrovské spojení osmi generací sklepmistrů a osmi různých eau-de-vie, které každý z nich vytvořil s neskonalou péčí a oddaností řemeslu. Yann Fillioux, odstupující master blender, pečlivě vybral sedm eau-de-vie, symbolizující sedm generací blenderů značky, zatímco osmou, poslední, zvolil jeho nástupce Renaud Fillioux de Gironde. Ten reprezentuje již osmou generaci rodiny Fillioux. Karafa koňaku Hennessy 8 pochází z prestižní dílny Baccarat a je vyrobena z ručně foukaného křišťálu. Karafa má na sobě 8 na sebe položených kruhů, které symbolizují 8 generací a jedná se o skutečně unikátní umělecké dílo.

Kazeta Hennessy 8

Kazeta Hennessy 8  vyrobená z dubových prutů pochází z proslulé truhlářské dílny La Sarrazine a navrhl ji, stejně jako karafu, designer Arik Levy. Cognac Hennessy nedávno oslavil 250 let svého vzniku, proto každá z 25 dubových vrstev reprezentuje deset let vývoje. Její tvar a provedení připomínají řeku Charente, protínající oblast Cognacu, a zevnitř kazety oslnivě září detaily v barvě mědi, dokreslující eleganci celého designu.

Unikátní láhev Hennessy 8

Každá láhev Hennessy 8 nese jedinečné číslo a je podepsaná samotným návrhářem lahve, navíc může být dle přání zákazníka personalizována například jeho iniciálami. Kromě toho je doplněna elegantním kufříkem obsahujícím čtyři degustační skleničky, navržené před 30 lety Georgem Riedelem a Yannem Filliouxem speciálně pro tento koňak. Součástí balení je i pipeta ze sudového dřeva a držák na korek, které dokreslují zážitek z degustace. K tomu všemu patří i publikace, která mapuje fascinující příběh Hennessy 8.

Hennessy 8 - edice dokončena

Celosvětově bylo vyrobeno pouze 250 láhví tohoto exkluzivního koňaku. Edice byla vyráběna a uváděna na trh postupně. První láhev opustila dílnu Hennessy v roce 2016 a její cena byla 1,300.000 Kč. Letos, v roce 2024, několik posledních karaf míří ke svým majitelům za cenu okolo 2,500.000 Kč. Značka Hennessy tak potvrdila svou výjimečnou pozici mezi prestižními značkami koňaků jako Rémy Martin a jeho LOUIS XIII, Martel nebo koňak Hardy. Koňak Hennessy 8 stanul na vrcholu pomyslné pyramidy luxusu a nekompromisní kvality. Zároveň se stal pro své majitele jednou z dokonalých investic - investiční koňak se všemi atributy jistoty růstu hodnoty. Nyní mohou s napětím čekat, kam až se cena Hennessy 8 vyhoupne za pár let.