Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Jak pít rum?

Na to, jak se má správně pít rum, existují různé názory. V každém případě ale platí, že třtinový rum pijeme při pokojové teplotě a používáme typ sklenky, která má kónický tvar, tedy směrem k vršku se zužuje.

Degustace

Nejdůležitější je si pití rumu především užít. Nejprve si tedy ve sklence prohlédneme jeho barvu, zakroužíme s ní, abychom trošku uvolnili aroma a přivoníme. Nos nedáváme přímo nad sklenku, držíme se od ní decentně několik centimetrů. Některé karibské rumy mají příjemné sladké až vanilkové aroma, jiné mohou být ve vůni ostřejší a někdy umí i trochu štípnout v nose. První doušek poválíme v ústech, po patře, abychom neochudili ani jeden z našich chuťových pohárků a rum si plně vychutnáme.V chuti můžeme velmi často cítit třtinovou sladkost, vanilku, dub, často také kořeněné tóny. Pokud ochutnáváme některý rum overproof, který je opravdu silný, nebývá od věci doplnit sklenku několika kapkami vody. Je to podobné jako u skotské whisky

Co si dát k rumu?

V poslední době se stalo poměrně módní záležitostí párování rumu s čokoládou. Je to určitě skvělá kombinace, nicméně za jedné podmínky. Ke kvalitnímu rumu patří kvalitní čokoláda. Vždy volte poctivou, nejméně 70% čokoládu. A pochopitelně k rumu patří také pořádný doutník.  Pohodička tak bude dovedena k dokonalosti.