Vážení zákazníci, po dobu Velikonoc Pá-Po bude prodejna uzavřena. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek. Přejeme krásné Velikonoce. Váš tým #bestdrink.cz

The Macallan Quest Collection

Macallan Lumina zraje ve třech typech sudů: evropský a americký sherry seasoned oak v kombinaci s Macallan hogsheads. Ve vůni můžeme cítit citrusové ovoce, doplněné o jablka a hrušky, které vedou k citrónové kůře, karamelu a dubu. Chuť je plná tónů dřeva a zázvoru, na pozadí můžeme cítit tóny jablka a sladké vanilky. Závěr je jemný a suchý.

Macallan Terra zrála výhradně v dubových sudech po sherry. V aroma můžeme cítit stopy sušeného ovoce, bohaté stopy dřeva, karamelu a citrusy. Chuť je plná a jemná na patře. Dominují zde tóny rozinek, sladkého ovoce a zralého jablka. Závěr je středně dlouhý, plný stop ovoce a koření.

Kompletní nabídka whisky Macallan.

 
 
 
 
 
Obrázek článku
 
 
 
 
 

Macallan

The Macallan Distillery je skotská palírna společnosti The Edrington Group. Nachází se ve městě Craigellachie poblíž Aberlouru v hrabství Morayshire. Zde na březích řeky Spey stojí obílený dům postavený ve strohém stylu. Jmenuje se Easter Elchies a je domovem Macallanu, těžké váhy ze Speyside. Na konci 70. let 20. století tady proměnili tuto whisky z uznávaného materiálu pro míchanou whisky ve whisky jednosladovou.

Palírnu Macallan založil v roce 1824 Alexander Reid. Do roku 1892 byla známá jako Easter Elchies, podle lokality. V tomto roce ji koupil Roderick Kemp, značně rozšířil a změnil jméno na Macallan. V roce 1968 se stala akciovou společností, ale pod vedením rodiny Kempovy  zůstala až do roku 1996, kdy většinu akcií skoupila společnost Highland Distilling Ltd, která se v roce 1999 stala součástí Edrington Group. Od roku 1975 je v palírně Macallan v provozu 21 destilačních kotlů, které jsou nejmenší ve Speyside (a pravděpodobně druhé nejmenší ve Skotsku, po Edradour).

Whisky Macallan původně zrála výhradně v sudech po sherry, z větší části po sherry oloroso, v současnosti se objevuje i ve verzi Fine Oak ze sudů po bourbonu. Single malt se standardně dodává na trh ve stáří 10, 12, 15, 18, 25 a 30 let. V roce 1995 byla z vraku lodi vylovena láhev whisky Macallan z roku 1874. Na základě této události vyrobila palírna whisky Macallan 1874 Replica, která by se chuťově měla této vylovené podobat. Podobné charaktery své doby by měly nést i repliky 1841 a 1861 a dále série napodobující whisky z 20. až 50. let 20. století nazvané Twenties, Thirties, Forties a Fifties.