Vážení zákazníci, po dobu Velikonoc Pá-Po bude prodejna uzavřena. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek. Přejeme krásné Velikonoce. Váš tým #bestdrink.cz

Vinařství Ai Galli

Vinice společnosti Ai Galli se nacházejí v malebné krajině na severu Itálie mezi hranicemi Veneto a Friuli Venezia-Giulia. Tradice vinařství je zde velmi dlouhá, vinnou révu v této oblasti úspěšně pěstovali již Římané. Vinařství Ai Galli ctí tuto dlouhou historii a citlivě navazuje na rodinné způsoby výroby a místní tradice. Vinařství úspěšně hospodaří na více než šedesáti hektarech vinic již po dlouhých čtyřicet let.

Vinice

Podloží vinic je minerálně bohaté, převážně jílovité, nazývané a známé jako Caranto, které se vyznačuje výjimečnou tenkou povrchovou vrstvou uhličitanu vápenatého. V této oblasti se pravidelně večer zvedá vítr, který významně sníží noční teplotu. Večerní ochlazení a bohaté zásoby vody jsou dva zásadní faktory, které přispívají k výjimečnosti vín vinařství Ai Galli.
171

Vína šumivá i tichá

Vinařství Ai Galli úspěšně produkuje jak vína šumivá, tak vína tichá. Výjimečné roky umožní vzniknout i takovým skvostům, jako je „řada“ Millesimato. Prosecco Ai Galli DOC Extra Dry Millesimato se produkuje pouze ve výjimečných ročnících. Má krásně světle slámovou barvu s jemným dlouhotrvajícím perlením. Od roku 2020 je legislativně možno produkovat i Prosecca růžová. Prosecco Rosé Ai Galli DOC Brut Millesimato má elegantní světle růžovou barvu s jemným dlouhotrvajícím perlením a bohatou pěnou. Květinová vůně je podbarvená vůní jahod, malin a jablek. Typická odrůda Glera je u rosé doplněna 10% odrůdy Pinot Noir. Vinařství představilo i své mistrovské dílo, červené cuvée Ai Galli Probus Rosso DOC Lison Pramaggiore s vůní zralého ovoce podbarvené lehkým dubem. Chuť je harmonicky vyvážená, sametově hedvábná a příjemně ovocná. Prostě dokonalá. Mezi další pěstované odrůdy patří Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Rose, Pinot Grigio, Chardonnay, Sauvignon a řada dalších.