Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Vinařství Morais Rocha Wines

Vinařství Morais Rocha

Rodinné vinařství Morais Rocha Wines vzniklo teprve před patnácti lety, přesto působí jako by tady bylo odjakživa. Do puntíku se tu dodržují starodávné techniky nejen při pěstování a sklizni vinné révy, ale i při jejím zpracování. Zralé sladké hrozny jsou nejprve šetrně ručně sbírány a poté rychle převezeny do vinařství. Samotná výroba je již velmi moderní, víno zraje v nerezových kádích, reservy a gran reservy potom v dřevěných sudech. V tancích z nerezu se nechává zrát víno určené k rychlé spotřebě, ponechává si tak svou svěžest a chuť typických portugalských odrůd. Část vín dozrává v sudech z amerického nebo francouzského dubu, některá z nich až 24 měsíců. Tato vína mají velký potenciál k dalšímu zrání v láhvi, kde mohou zrát dalších 5–15 let.  Typickým příkladem je Reserva tohoto vinařství, která má bohatou, plnou a komplexní chuť.

Oblast Alentejo

Vinice se nacházejí v oblasti Alentejo mezi Lisabonem a jižní části oblasti Algarve. Region Alentejo je spolu s oblastí Douro jedním z nejvýznamnějších a největších portugalských vinařských regionů. Rozprostírají se zde zdánlivě nekonečné zelené plochy vinic, rozsáhlé olivovníkové háje a lesy plné korkových dubů. Víno i olivy zpracovává rodina Morais Rocha již více než 40 let. První z rodiny, kdo začal kdysi pečovat o vinnou révu, byl dědeček současné majitelky Anny Rocha. Ta pokračuje v tradici předků a stále ctí staré techniky pěstování a sklizně vinné révy i oliv.

Typické odrůdy

Na vinicích společnosti nalezneme typické portugalské odrůdy jako Touriga Nacional, Aragonez, Trincadeira nebo Arinto a Antão Vaz. Představitelem portugalských odrůd jsou například vína řady SeiLá: SeiLá! Branca, SeiLá! Rosé a SeiLá! Tinto. Na pozemcích Morais Rocha Wines se dnes rozprostírají nejen vinice, ale také olivové háje. A právě olivový olej z těchto hájů se řadí mezi pomyslnou špičku portugalské produkce. V naší nabídce proto najdete po většinu roku i olivový olej Herdadedos Veros.