Nikka Black Pure Malt 0,5 l Zobrazit větší

Nikka Black Pure Malt 0,5 l

Již se neprodává

Nákupem získáte: 250 bodů

Země: JaponskoObjem: menší
Druh whisky: Blended% alkoholu: 43
14 x hodnoceno

Více informací

Nikka Black Pure Malt je japonská míchaná sladová whisky. Vůně je medově nasládlá, nesoucí stopy po rašelině. Chuť je velmi vyvážená, můžeme cítit stopy po tónech jódu, hlíně a rašelině. Postupně přechází do sladkosti. Závěr je mírně zemitý, dlouhý a sametově jemný.

Informace o značce

Palírna Nikka Yoichi (Hokkaido) Distillery byla založena v roce 1934 v Sapporu na ostrově Hokkaido, palírna Nikka Sendai Distillery byla založena v roce 1969 v Miyagi. Pod společnost ještě patří palírny obilné whisky Tochigi Distillery a Nishinomiya Distillery, plnírna a sklady Kashiwa a palírna ostatních lihovin Hirosaki. Vše postupně uvedl do života Masatuka Taketsuru (1894-1979), který v letech 1917 až 1920 studoval a praktikoval ve Skotsku, odtud si také přivezl manželku. Při studiích na univerzitě v Glasgow se naučil blendování a destilaci a své zkušenosti měl zúročit při výrobě japonské whisky pro firmu Settsu Shuzo.

Zobrazit více informací Zobrazit méně informací
V roce se 1920 se vrátil zpět do Japonska, kde zjistil, že se zamýšlený projekt pravděpodobně nikdy neuskuteční. O dva roky později ztratil práci, a tak v roce 1923 vstoupil do skupiny Kotobukiya, pro kterou postavil destilerii poblíž města Kjóto, a tak se stal v roce 1924 otcem první japonské whisky. V roce 1934 se Masataka Taketsuru rozhodl osamostatnit, založil společnost Nippo Kaju, nechal postavit destilerii Yoichi na ostrově Hokkaidó a ještě v tomtéž roce začal vyrábět první blendy. V roce 1952 společnost Nippo Kaju definitivně přijala název Nikka Whisky. V roce 1969 vybudoval další destilerii na ostrově Honšú poblíž města Sendai. O 10 let později Masataka Taketsuru ve věku 85 let zemřel.

Nikka´s Oldest Distillery je druhou největší společností na japonském trhu, má necelých 20% trhu. Pod společnost Nikka patří několik palíren a společnost vyrábí velké množství značek whisky. Ke zrání používají sudy po bourbonu a po sherry, u některých značek i nové. Whisky vyráběné v palírně Sendai jsou jemnější a jsou vesměs charakterizovány jako "Lowland", z palírny Yoichi jako "Highland".

Zobrazit méně informací

Související produkty