Nikka White Pure Malt 0,5 l Zobrazit větší

Nikka White Pure Malt 0,5 l

Již se neprodává

Nákupem získáte: 238 bodů

Země: JaponskoObjem: menší
Druh whisky: Blended% alkoholu: 43
4 x hodnoceno

Více informací

Nikka White Pure Malt je japonská míchaná sladová whisky. Vůně je výrazně rašelinová, připomínající mořské řasy a jód. Chuť je velmi vyvážená, můžeme cítit stopy po tónech jódu, hlíně a rašelině. Postupně přechází do sladkosti. Závěr je jódový, avšak stále nasládlý.

Informace o značce

Palírna Nikka Yoichi (Hokkaido) Distillery byla založena v roce 1934 v Sapporu na ostrově Hokkaido, palírna Nikka Sendai Distillery byla založena v roce 1969 v Miyagi. Pod společnost ještě patří palírny obilné whisky Tochigi Distillery a Nishinomiya Distillery, plnírna a sklady Kashiwa a palírna ostatních lihovin Hirosaki. Vše postupně uvedl do života Masatuka Taketsuru (1894-1979), který v letech 1917 až 1920 studoval a praktikoval ve Skotsku, odtud si také přivezl manželku. Při studiích na univerzitě v Glasgow se naučil blendování a destilaci a své zkušenosti měl zúročit při výrobě japonské whisky pro firmu Settsu Shuzo.

Zobrazit více informací Zobrazit méně informací
V roce se 1920 se vrátil zpět do Japonska, kde zjistil, že se zamýšlený projekt pravděpodobně nikdy neuskuteční. O dva roky později ztratil práci, a tak v roce 1923 vstoupil do skupiny Kotobukiya, pro kterou postavil destilerii poblíž města Kjóto, a tak se stal v roce 1924 otcem první japonské whisky. V roce 1934 se Masataka Taketsuru rozhodl osamostatnit, založil společnost Nippo Kaju, nechal postavit destilerii Yoichi na ostrově Hokkaidó a ještě v tomtéž roce začal vyrábět první blendy. V roce 1952 společnost Nippo Kaju definitivně přijala název Nikka Whisky. V roce 1969 vybudoval další destilerii na ostrově Honšú poblíž města Sendai. O 10 let později Masataka Taketsuru ve věku 85 let zemřel.

Nikka´s Oldest Distillery je druhou největší společností na japonském trhu, má necelých 20% trhu. Pod společnost Nikka patří několik palíren a společnost vyrábí velké množství značek whisky. Ke zrání používají sudy po bourbonu a po sherry, u některých značek i nové. Whisky vyráběné v palírně Sendai jsou jemnější a jsou vesměs charakterizovány jako "Lowland", z palírny Yoichi jako "Highland".

Zobrazit méně informací

Související produkty