Země: Španělsko | Objem: 0,75 l |
% alkoholu: 12 |
Nezaměnitelný styl a charakter vín, který definuje celé vinařství, se nejvíce odráží právě v této cavě. Dlouholeté snahy o vytvoření ušlechtilého nápoje, který by spojoval přednosti klasického vína se svěžestí a jiskrou vín perlivých, vykrystalizovaly v tomto vínu s jemnou citrónovou vůní zvýrazněnou tóny bílého ovoce se všemi jeho aromatickými elementy v dokonalé harmonii. Chuť zahrnuje oba póly, svěžest i koncentraci, hutné sametové tělo a krémovou perlivost. Víno má dlouhý a čistý závěr.
Hrozny pro výrobu cavy se sklízí ručně a hned po sklizení jsou co nejrychleji převezeny ke gravitačnímu lisu. Celý proces zpracovávání hroznů probíhá za přísně kontrolovaných podmínek a teploty ve všech fázích regulované použitím suchého ledu. Hrozny jsou šetrně lisovány a následně smíchány s mošty. Sedimentace probíhá při nízkých teplotách a pro první fermentaci jsou používány tanky z nerez oceli. Druhá fermentace (blending) probíhá v láhvích a následně je víno uloženo na minimálně 15 měsíců ke zrání.