724 105 758
(prac. dny 9.00–19.00, sobota 9.00–16.00)(Po–Pá 9–19 h, So 9–16 h)
Nákupní košík je prázdný

Zacapa Centenario 23 Y.O. box se sklenkami 0,7 l

Hodnocení :
  36 × hodnoceno

Zacapa Centenario 23 Y.O. box se sklenkami 0,7 l

Láhev je uložena v krásném dárkovém boxu s dřevěnou výplní.

Zacapa Centenario 23 Y.O. box se sklenkami 0,7 l
Zacapa Centenario 23 Y.O. box se sklenkami 0,7 l
Zacapa Centenario 23 Y.O. box se sklenkami 0,7 l

Cena s DPH: 1 690

bez DPH1 397

Běžná cena1 790

Nákupem získáte 338 bodů

Dostupnost: Zboží je skladem

Katalogové číslo: 1250975

Pokud si objednáte do 12:00, zboží u vás bude ještě dnes. Pouze Praha.

Množství: 0,7 l
% alkoholu: 40
Druh: třtinový rum
Země původu: Guatemala
Stáří: 23 let

Všechno zboží v této kategorii

Popis

Rum Zacapa Centenario je super premium 23 let zrající rum vyráběný v omezeném množství z panenských šťáv cukrové třtiny. Má krásnou láhev s tradičním pleteným pruhem z palmového listí. V roce 1998 získal zlatou medaili na mezinárodním festivalu Karibské rumové týdny. Fantastického úspěchu dosáhl, když toto ocenění obdržel i v následujících 4 letech. V roce 2002 byl uveden do nově vytvořené síně slávy jako první a dodnes jediný rum na světě.

Láhev je uložena v krásném dárkovém boxu s dřevěnou výplní, společně se dvěma skleničkami.

Informace o značce

Zacapa

Výroba rumů Zacapa začala v roce 1976, kdy byla založena palírna na oslavu výročí města Zacapa. Celý proces výroby začíná samozřejmě na plantážích cukrové třtiny. Ty se nacházejí na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce přibližně 350m. Palírna se chlubí tím, že její plantáže jsou pro produkci cukrové třtiny díky kombinaci mikroklimatu, teploty a složení půdy ty nejlepší na světě. Také využívají pro výrobu rumů Zacapa tzv. panenský sirup – primární výrobek zpracování cukrové třtiny. Tím se odlišují od ostatních výrobců, kteří využívají pro destilaci tzv. melasu – zbytkový produkt výroby cukru. Další unikát, který palírna drží, je využívání vlastního kmene kvasinek získaných z ananasu (Saccharomyces cerevisce), které produkují typické, ojedinělé aroma rumů Zacapa.

Proces zrání je také unikátní. V nadmořské výšce 2333 metrů se nachází tzv.“The House Above the Clouds“ (Dům nad mraky). Jedná se o jedno z celosvětově nejvýše položených míst využívaných pro zrání destilátů. Svoje specifické vlastnosti získává díky nižší teplotě (průměrná je 16,6°C), řidšímu vzduchu a nižšímu atmosférickému tlaku. Toto prostředí zpomaluje zrání a pomáhá zintenzivnit infuzi chutí z dubových sudů. Rumy Zacapa zrají tzv. Systema Solera – jde o způsob zrání převzatý z výroby sherry, využívající míchání (tzv. blendování) rumů různého stáří z různých sudů. Například po robustní nasládlé americké whiskey, jemné sherry nebo proslulém delikátním víně Pedro Ximenez. Každá kapka rumu prochází všemi typy sudů, od kterých přebírá specifické tóny v chuti a aroma. Díky tomu vzniká rum jedinečné kvality, který od svého uvedení získává jednu cenu za druhou i na mezinárodních prestižních soutěžích a výstavách.