Celé dobrodružství brněnských zakladatelů této populární značky začalo ochutnáním poctivé čokolády z Guatemaly. A právě tato mayská čokoláda pro ně byla neskutečným zážitkem – absolutní nadšení se střídalo s překvapením z neobvyklé chuti. Bez velké nadsázky můžeme říct, že prozřeli, protože čokoláda chutnala zcela jinak než ty, které si doposud kupovali. Začali se tedy o čokoládu více zajímat a zjistili, že v Evropě není snadné získat pravou a poctivou čokoládu. Nebo že Československo bylo za první republiky třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě. To vše je inspirovalo k založení manufaktury AJALA CHOCOLATE.
#ShowMore#
Historie čokolády Ajala
Ajala znamená v mayském jazyce probuzení a přesně takové pocity by vám tato malá manufaktura ráda předala. Aby vás už první kousek čokolády překvapil a probudil zvědavost i touhu po dalším poznávání. V posledních letech je stále více oblíbené kombinovat rum s tmavou čokoládou a k tomu je čokoláda z Guatemaly jako stvořená.
"Chceme ukázat, jak doopravdy chutná pravá čokoláda připravená jen z výběrových kakaových bobů a třtinové šťávy. Taková čokoláda, která není nezdravou cukrovinkou, ale opravdovým pokrmem bohů plným chuti a zdraví prospěšných látek. Chceme vytvářet udržitelné vztahy mezi námi, farmáři i lidmi milujícími čokoládu a zodpovědným přístupem se starat o blaho naší planety." – Ajala Chocolates
Pro co nejpohodlnější používání webu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Při jakékoliv volbě nastavení cookies nám zároveň potvrzujete, že vám již bylo 18 let.Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím". Více informací zde.