AnCnoc

V roce 1893 objevil John Morrison na svém nově koupeném pozemku několik pramenů čisté vody. Její výjimečná kvalita a další příznivé okolnosti (poloha v úrodné oblasti, kde se pěstoval kvalitní ječmen a blízkost železniční trati) ho inspirovaly k založení palírny Knockdhu. Výroba whisky byla zahájena v roce 1894 ovšem během hospodářské krize v letech 1931-33 byla palírna uzavřena, stejně jako během 2. světové války, kdy sloužila k ubytování vojáků. Třetí zavření palírnu potkalo v roce 1983. Po koupi společností Inver House v roce 1989 byla výroba whisky obnovena. Od roku 1994 používá palírna pro svojí single malt jméno An Cnoc, aby tak nedocházelo k záměně s palírnou Knockando. Palírna prošla během svého vývoje několika přestavbami, ale stále ještě používá původní destilační kotle, které jsou zárukou zachování stejné chuti jako před 100 lety. 

 Whisky z této palírny je součástí řady míchaných whisky, např. Mac Arthurs's, Catto´s, Inverhouse, Blairmhor, Glen Talloch, Heater Cream a Hankey Bannister. Single malt se stáčí jako dvanáctiletá, na trhu se však vyskytují i starší plnění pod původním názvem.

 

2 položek celkem
AnCnoc 12 Y.O.
839 Kč
Kód: 1050250
AnCnoc 18 Y.O.
2 999 Kč
Kód: 1050260

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem