Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

A.E.Dor Crystal Decanter Cognac 0,7 l

Kód: 1202870
Novinka
Značka: A.E.Dor
19 999 Kč 28 570 Kč / 1 l
Na dotaz
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Detailní informace

Detailní popis produktu

A.E. DOR Cognac Crystal Decanter je mistrovským dílem mezi koňaky. Jedná se o složení nejlepších francouzských koňaků z oblasti Grande Champagne, které strávily minimálně 45 let v dubových sudech. Na první pohled zaujme plná jantarová barva, ve smyslné chuti vystupují na povrch zejména ovocné tóny, závěr je pak robustní ale zároveň velmi jemný. Výjimečnost tohoto produktu podtrhuje robustní karafa, která je netradičně uložena v koženém pouzdře.

Informace o alergenech.

A.E.Dor X.O. Extra Grande Champagne 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
A.E.Dor X.O. Extra Grande Champagne 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
A.E.Dor X.O. Extra Grande Champagne 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
A.E.Dor X.O. Extra Grande Champagne 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Koňaky
% alkoholu: 40
Objem: 0,7 l
Stáří: 45 let
Výrobce: A.E.Dor
Země: Francie
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

V roce 1858 se Amédée-Edouard Dor, potomek staré rodiny z Cognacu, pustil do neobvyklého a náročného úkolu, který mu zabral celý život. Jeho vášní a zároveň úkolem, který si vytyčil, bylo najít ten nejlepší koňak. S houževnatým odhodláním hledal, vybíral a sbíral ušlechtilé koňaky.

Počátek značky A.E.Dor

Vybrané koňaky z oblasti Grande Champagne nechal zrát po desetiletích (70 a více let) v dubových sudech bez jakéhokoliv zásahu lidské ruky, aby je poté pečlivě přelil do demižonů. Zapečetil je neprodyšně voskem, aby mohly být nadále uchováván a konzervovány v nezměněném stavu. Dnes tyto skleněné nádoby plné vzácných nektarů dřímají v tajném sklepě zvaném "Paradise", který se od jeho vzniku nachází stále ve stejném stavu. Jsou pýchou společnosti, dědictvím, a každý takový ročníkový koňak pochází zpravidla z doby před úderem obávané fyloxéry v roce 1874. I po více než půldruhého století uchovávají svůj vzácný obsah v neporušeném stavu a přispívají tak k celosvětové proslulosti značky A.E.Dor.

   #ShowMore#

Sklizeň vinné révy

Réva je vysazena v průměrné vzdálenosti 3 metry, přičemž všechny druhy řezu jsou povoleny. Nejčastěji se však používá "Guyot double". Na několika vinicích se stále pokračuje v ruční sklizni, ale na naprosté většině se již používá sklízecí stroj. Tyto stroje, které jsou na trhu již více než třicet let, dnes dokonale vyhovují požadavkům vinařů v regionu. Sklizeň může začít, jakmile hrozny dosáhnou zralosti, zpravidla na začátku října, a končí obvykle na konci téhož měsíce.

Lisování, kvašení a zrání

Hrozny se lisují ihned po sklizni v tradičních horizontálních nebo pneumatických lisech. Průběžné šroubové lisy nejsou povoleny. Získaná šťáva se ihned fermentuje. Je zakázáno přidávání cukru. Lisování a fermentace je pečlivě sledována, protože mají rozhodující vliv na konečnou kvalitu „eau de vie“. Koňak, neboli vinná brandy, je živý produkt. Během dlouhého pobytu v dubových sudech, chráněných sklepy, získá díky neustálému kontaktu s okolním vzduchem přirozeně to, co potřebuje k tomu, aby získal finální barvu a buket. Zrání je nezbytnou operací, aby se z „eau-de-vie“ stal koňak, a probíhá v sudech o objemu 270 až 450 litrů. Přirozená vlhkost sklepů, v nichž jsou sudy uloženy, je jedním z rozhodujících faktorů zrání, protože ovlivňuje odpařování. Pokud je nastolena rovnováha mezi vlhkostí a suchostí, „eau-de-vie“ se postupně zjemňuje a harmonicky stárne.