Likéry

Nejprodávanější

Maple Liqueur Canadian X.O. 0,7 l
 
419 Kč
Amaretto Disaronno 28% 0,7 l
Amaretto Disaronno 28% 0,7 l
Skladem
Kód: 1403960
 
449 Kč
Aperol 1 l
Aperol 1 l
Skladem do 2 dnů
Kód: 1406910
 
390 Kč
Sheridan's Liqueur 0,7 l
Sheridan's Liqueur 0,7 l
Skladem
Kód: 1401845
 
499 Kč
Grand Marnier Nuit Parisienne 0,7 l
 
790 Kč
Bumbu Cream 15% 0,7 l
Bumbu Cream 15% 0,7 l
Skladem
Kód: 1401840
 
729 Kč
Fernet Branca 3 l
Fernet Branca 3 l
Skladem do 2 dnů
Kód: 1405980
 
2 220 Kč
Tatratea Coffee 30% 0,7 l
Tatratea Coffee 30% 0,7 l
Skladem
Kód: 1401830
 
370 Kč
Kakuzo Orange gin 0,7 l
Kakuzo Orange gin 0,7 l
Skladem
Kód: 1405080
 
899 Kč
Mascaro Premium Orange Liguere 0,7 l
 
799 Kč
65 položek celkem
ABK6 Cinnamon Orange Cognac Liqueur 0,7 l Kód: 1404150
ABK6 Honey Cognac Liqueur 0,7 l
829 Kč
Kód: 1404155
Agwa - likér s příměsí koky 0,7 l
649 Kč
Kód: 1405300
AltFernet Original 1 l
419 Kč
Kód: 1405945
Amaretto Disaronno 28% 0,7 l
449 Kč
Kód: 1403960
Amaretto Romanza 20% 0,7 l
199 Kč
Kód: 1403940
Aperol 1 l
Aperol 1 l
Skladem do 2 dnů
390 Kč
Kód: 1406910
Baileys 0,7 l
349 Kč
Kód: 1406759
Baileys 1 l
429 Kč
Kód: 1406760
Baileys Chocolat Luxe 0,5 l
430 Kč
Kód: 1406670
Becherovka 1 l
369 Kč
Kód: 1405930
3D7053304FCA42E3A09049360D71A770
249 Kč
Kód: 1405937
Belle de Brillet Poire & Cognac 0,7 l
919 Kč
Kód: 1404190
Bumbu Cream 15% 0,7 l
729 Kč
Kód: 1401840
Campari bitter 1 l
465 Kč
Kód: 1406900
Carolans Irish Cream 0,7 l
330 Kč
Kód: 1406578
Cinzano Biancio 1 l
219 Kč
Kód: 1406980
Cinzano Rosso 1 l
219 Kč
Kód: 1406985
Nahoru
Další produkty

Calvados je destilát vyrobený z jablečného moštu, který později stárne v dubových sudech. Pochází z Normandie, která je pověstná svým přímořským podnebím, jemně zvlněnou krajinou a množstvím unikátních vodních zdrojů.

Grappa - tento italský destilát je pojmenován podle místa svého původu – městečka Grappa. Základní surovinou pro výrobu této speciality jsou vylisované slupky a jadérka z hroznů (matoliny). V Itálii tyto takřka do sucha vylisované hrozny vykupují od vinařů ve velkém palírny grappy, protože produkce z vlastních vinných sklepů jim zdaleka nestačí. Nákupčí dbají na to, aby výlisky pocházely ze zralých a zdravých hroznů, protože hniloba a plísně by mohly poškodit výsledný destilát. Ve výliscích je totiž stále ještě dost cukru, který tvoří základ přeměny na líh. Žádný další cukr se ovšem už přidávat nesmí.

 

#ShowMore#

Calvados je chráněná značka a takto může být označen pouze jablečný destilát vyrobený ve výše uvedeném regionu. Tento jablečný destilát dostal název podle španělské válečné lodi, která se jmenovala El Calvador. Tato fregata španělské armády ztroskotala roku 1588 na francouzském skalnatém pobřeží a z El Calvador se rázem stalo Calvados. Nejdříve se tak říkalo skále, na které loď skončila, pak celému pobřeží a posléze celé oblasti.

Výroba calvadosu je pro francouzské výrobce vysoce prestižní záležitost. Při výrobě calvadosu se tak může používat až 40 odrůd sladkých, hořkých, hořkosladkých a kyselých jablek. Na proces míchání a zrání je kladen mimořádný důraz. Tajemství výroby se mezi sklepmistry dědí po celé generace. Špičkový calvados je jemný a vyvážený. Můžeme v něm vychutnat příchuť zralých jablek, vanilky, mandlí a dřeva, kterou získává během svého mnohaletého zrání v dubových sudech.

V Itálii je 189 oficiálních palíren, 105 je sdruženo v Instituto Nazionale Grappa. Jednotlivé palírny se předhánějí, která z nich vyrobí jemnější a zajímavější destilát. Postup je podobný jako u nás při výrobě slivovice. Grappa může být odrůdová, pojmenovaná tedy po odrůdě révy vinné, z které byla vydestilovaná, nebo scelovaná z různých odrůd. Některé výrobky léta zrají v dubových sudech a mají potom barvu podobnou barvě koňaku.

Při precizní práci, kdy je důsledně oddělována první a poslední část, voní výsledný destilát odrůdové grappy velice jemňounce skutečně stejně jako odrůdové víno. Zvlášť na severu Itálie, kde je grappa domovem, si s tím v palírnách umějí doslova vyhrát. Můžete tak ochutnat grappu tramínovou, sauvignonovou, merlotovou, muškátovou a řadu dalších. V Itálii vyrábějí i speciální skleničky, ve kterých tento čirý destilát může dobře vyvinout svou vůni.

Mladá grappa se má podávat při 9 - 13°C, starší a odrůdová potom při 17 - 19° C, aby lépe vynikla její chuť.