Giny
Kvalitní gin je tradičně vyráběný destilováním jalovce a obilí. Poprvé byl vydestilován v Nizozemsku roku 1650. Vynalezl jej Dr. Fanciscus de La Boie znám spíše pod jménem Dr. Sylvius, profesor medicíny na univerzitě v Leidenu. Stejně jako mnoho jiných destilátů bylo použití zamýšleno jako lék. Dr. Sylvius chtěl nalézt levné diuretikum, které by použil jako lék na ledvinové potíže. Smíchal tedy dvě močopudné suroviny - olej z jalovcových bobulí a obilný destilát. Takto vzniklou směs nazval genever (fr. genévrier = jalovec). Angličtí vojáci nazvali tento nápoj "holandská kuráž" a přivezli jej do Anglie, kde natolik zachutnal, že býval považován za národní drink.
#ShowMore#
Druhý typ ginu, který vyvinuli londýnští lihovarníci se nazývá dry gin, někdy také s přídomkem London, což naznačuje místo, kde byl poprvé vyroben. Tento typ se od toho holandského liší nejen výrobou ale i chutí. Vznikl roku 1831. Výroba ginu probíhá destilací z obilí a přidáním všemožných bylin jako např. kardamon, pomerančová kůra nebo jalovčinky a spousta dalších přísad, které jsou vlastním tajným receptem každé palírny. Tento nápoj má i své muzeum, a to v Hasseltu v severovýchodní Belgii.
Slávy se gin ale dočkal až v Anglii, kam byl přivezen vojáky a byl poté dlouho považován za národní drink. Chuť je výrazně lesní, a to u obou druhů ginu – Genever i Dry gin. Obsah alkoholu se pohybuje od 40 do 60 %. Gin je alkohol, který se pije samotný nebo se přidává do koktejlů. Mezi nejznámější patří například Gin s tonikem a Gin fizz.
V naší nabídce najdete giny z různých koutů světa a těch nejlepších značek. Najdete u nás také růžový gin, který je oblíbený hlavně mezi ženami. Věříme, že si u nás vyberete ten nejlepší gin pro vás. S výběrem vám rádi pomůžeme.