Whisky Laphroig dobývá zámoří
Sláva palírny Laphroaig jako jedinečné whisky se dále šířila. V roce 1887 napsal přední whisky novinář té doby Alfred Bernard: "Whisky vyráběná v Laphroaig má výjimečný charakter. Palírně velmi napomáhají okolnosti, které nelze vysvětlit... do značné míry je ovlivňují náhody spojené s lokalitou, vodou a polohou." Obliba whisky Laphroaig se začala šířit i daleko za hranice. Mezi prvními, kdo si oblíbili její plnou chuť, hustý rašelinový kouř a olejnatý charakter, byli Skandinávci – což asi není překvapivé, protože patřili k prvním osadníkům ostrova Islay. Vývoz se rozšířil do Latinské Ameriky, Evropy a Kanady. Dokonce i prohibiční Amerika se stala terčem zájmu – podařilo se přesvědčit americké celní a daňové úřady, že štiplavá vůně whisky připomínající mořské řasy nebo jód je důkazem léčivých vlastností Laphroaigu. Podle některých vyprávění celníci vyhověli až po "jednom nebo dvou doušcích", které se opravdu výrazně lišili od amerického bourbonu, a whisky Laphroaig se do Ameriky začala legálně vyvážet.