Provensálské koření BIO Provence 100 g Zobrazit větší

Provensálské koření BIO Provence 100 g

245 Kčs DPH

Běžná cena 260 Kč

Skladem

Nákupem získáte: 49 bodů

1 x hodnoceno

Více informací

Elegantní a stylová plechová dóza. Krásný dárek.


Provensálské koření se výborně se hodí na grilované maso, dušenou zeleninu, ryby nebo do slaných palačinek.


Složení: saturejka BIO 50 %, oregano BIO 30 %, tymián BIO 10 %, rozmarýn BIO 10 %.


Vonná a ostrá saturejka je ve Středomoří oblíbenou a hojně používanou bylinkou. Zvláště v luštěninových pokrmech je nepostradatelná, protože tlumí nadýmavé vlastnosti luštěnin. Přidává se také ke zvěřině, do smetanových omáček, do zeleninových polévek, k houbám apod.


Oregano neboli dobromysl je nepostradatelným pomocníkem kuchyně jižní Evropy, ale třeba i Mexika. Používá se v mletém mase, na špagety, na pizzu, do rizota, ke skopovému i telecímu masu, ale i do zeleninových jídel. A co by bez něj bylo mexické "chilli con carne".


Tymián je původní bylinkou západního Středomoří. Je součástí koření "bouquet garni", používá se k masu, do sýrů, do mletých mas, ke zvěřině, do salátů, do luštěninových pokrmů, k nakládání okurek, do omáček, k zelenině, k přípravě ryb, na italskou pizzu atd.


Rozmarýn je typická bylinka jihoevropských strání. Přidává se do polévek, k zelenině, do salátů, k rybám, jehněčí a vepřové pečeni, do karbanátků a omáček. Hodí se také k přípravě bylinkového másla.

Související produkty