Dárkové čokolády

Nejprodávanější

40 položek celkem
Heidel kolekce hořkých čokolád 120 g
200 Kč
Kód: 3002520
MIX dublonů z hořké čokolády 480g
480 Kč
Kód: 3002655
Truffles de France Fantaisie - plechová dóza 500 g Kód: 3001805
Cars mléčná čokoláda 400g
290 Kč
Kód: 3008640
Cars mléčná čokoláda s oříšky 400g Kód: 3008560
Truffles de France premium - plechová dóza 250 g Kód: 30018003
Cars čokoládové chipsy s oříšky 125 g Kód: 3009200
Heindl švestky v rumu v hořké čokoládě 150 g Kód: 3010806
Heidel kufřík miničokoládek 120 g Kód: 3002610
Ajala - Myšák - griliáš 63% 45 g
98 Kč
Kód: 3007262
Ajala - Whisky 63% 45 g
125 Kč
Kód: 3007263
Ajala 53% tmavá čokoláda kokos a ananas 45 g Kód: 3007210
Ajala 55% Coco kréma 45 g
98 Kč
Kód: 3007260
Ajala 63% Dezertina 45 g
98 Kč
Kód: 3007261
Ajala 70% tmavá čokoláda 45 g
98 Kč
Kód: 3007227
Ajala 70% tmavá čokoláda rustikální 45 g Kód: 3007206
Ajala 70% tmavá čokoláda s chilli 45 g Kód: 3007215
Ajala 70% tmavá čokoláda s kakaovými nibsy 45 g Kód: 3007209
Ajala 70% tmavá čokoláda s mandlemi 45 g Kód: 3007203
Ajala 70% tmavá čokoláda s mořskou solí 45 g Kód: 3007212
Ajala 70% tmavá čokoláda s pomerančem a květy 45 g Kód: 3007213
Nahoru
Další produkty

Čokoláda je jedna z nejoblíbenějších sladkostí. Původ slova čokoláda pochází z aztéckého slova „xocolatl“ (šokolatl), což znamená hořké pití. Vyrábí se ze zrnek kakaových bobů, která se nechají kvasit, poté se praží a následně melou na jemný prášek. Z něho vzniká čistý čokoládový nápoj, známý jako hořká čokoláda nebo čokoláda na vaření. Kakaové boby se nepoužívají jenom do čokolády, často je využívají i výrobci rumů, které je nechávají macerovat ve zrajícím destilátu, aby do něj předaly svou vůni a chuť.

#ShowMore#

Druhy čokolád

Hořká čokoláda se nazývá čokoláda bez přídavku mléka, v Evropské unii musí obsahovat alespoň 35% kakaové sušiny. Vysoce kvalitní je čokoláda typu couverture, jedná se o nejkvalitnější čokoládu, která obsahuje vysoké procento kakaového prášku (někdy i více než 70 %). V našem sortimentu ji zastupuje například značka Ajala, která již po několik let udivuje své konzumenty svou dokonalosti a harmonií chutí. V roce 2016 a 2018 navíc získala na prestižní soutěži Internationale Chocolate Awards stříbrné medaile. Zvláště mezi dětmi je oblíbená mléčná čokoláda, která již obsahuje kondenzované nebo sušené mléko. Nejméně kvalitní je potom čokoláda bílá, která je založena výhradně na kakaovém másle.