Amarone

Amarone je slavné italské červené víno vyráběné tradičně v regionu Veneto. Pro jeho výrobu se používají částečně vysušené hrozny z odrůd Corvina, Molinara a Rondinella. Hrozny se suší na speciálních slaměných rohožích v budovách s dobře cirkulujícím vzduchem. Celý proces sušení může trvat i 120 dní a hrozny při něm ztratí až 50% objemu, přičemž u nich dojde k silné koncentraci cukrů i aromat. Poté se lisují a mošt se nechá již obvyklým způsobem prokvasit na suché víno. Výsledkem bývají koncentrovaná, opulentní vína plné chutě, s vyšším alkoholem (běžně 16%) a s velmi dlouhým archivačním potenciálem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení