Louche

Louche je jev spojený s tradiční přípravou Absinthu a některých dalších nápojů na anýzovém základu (OuzoPastis). Při pomalém ředění vodou se Absinth začne ve sklenici postupně zakalovat a měnit svou barvu na mléčně bílou. Mohou za to silice bylin, zejména anýzu a fenyklu, které jsou rozpustné v alkoholu, ale nikoliv ve vodě. Během tohoto procesu se také v plné intenzitě uvolňují aromatické látky, které jsou v nezředěném nápoji poměrně uzavřené, tudíž nejde jen o estetickou součást absintového rituálu, ale i důležitý krok plnému vychutnání tohoto nápoje.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení