Směs koření do salátů BIO Provence d'Antan 40 g Zobrazit větší

Směs koření do salátů BIO Provence d'Antan 40 g

250 Kčs DPH

Běžná cena 270 Kč

Na dotaz

Nákupem získáte: 50 bodů

1 x hodnoceno

Více informací

Směs je vhodná nejen pro přípravu zálivky na saláty (3 polévkové lžíce), do jogurtu, tvarohu, majonézy, nebo hořčice, ale také na rajčata s mozzarellou, vejce natvrdo nebo bramborovou kaši. Zkuste směsí ochutit rajčata, cukety, papriky, cibuli nebo lilky před grilováním, budete mile překvapeni jejich lahodnou chutí.


Složení: cibulka BIO 40 %, bazalka BIO 25 %, petržel BIO 25 %, estragon BIO 10 %.


Cibule patří mezi původní zeleniny Asie a Středomoří. Neobejdeme se bez ní při přípravě masitých jídel, polévek, salátů, nakládaných zelenin, omáček, dušených zelenin, různých paštik a pomazánek.


Bazalka je jedno z nejpoužívanějších koření jižní Evropy. Přesto se sem dostala až poměrně pozdě: v 16. století z Asie. Používá se do zeleninových nebo masových polévek, omáček, karbanátků, salátů, na pizzu, těstoviny, do fazolí, okurek, bylinkového másla, octa, tvarohu, při přípravě zvěřiny a ryb, do pokrmů z vajec i sýrů.


Petržel je bylinka původem ze Středozemí, která se rychle zabydlela v kuchyních snad celého světa. Je možné ji přidat téměř do všech pokrmů, polévek, omáček, mletých mas, nádivek, dušených a pečených mas, salátů, zkrátka, kam si jen vzpomenete.


Estragon je ve Francii velice oblíbeným kořením. Používá se k aromatizování vinných nebo ovocných octů, bylinkových másel, do nádivek, drůbeže, k pečeným a dušeným masům, do omáček, majonéz, při výrobě hořčice, při nakládání zeleniny (okurek, rajčat), do salátů, polévek, marinád, omelet, k jemným zeleninám atd.

Související produkty