Anton Kaapl (1884 – 1948) založil rodinnou tradici pálení ovocných destilátů. Byl to palírník, válečný veterán Velké války, starosta obce Jílovice a příslušník jednoho z nejstarších rodů žijící v obci. V Jílovicích (Gilowitz) žije rodina minimálně od roku 1658.
Rodinný lihovar v Jílovicích vznikl v roce 2018 na základě dlouholetých zkušeností s pěstitelským pálením. Pálí se tady stále dle (inovovaných) rodinných receptur a technologických postupů. Ovoce vybírá osobně rodina Káplova u nejlepších evropských sadařů. Vybírají jen ty nezralejší a nejšťavnatější plody. Destiláty ředí měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve.
Vybrané ovoce, pečlivě řízený proces kvašení, několikastupňová destilace a stárnutí alkoholu. To tvoří pro mlsné jazyky výjimečnou dobrotu. Jako odkaz na své rakousko-uherské kořeny nese název Anton Kaapl a na etiketách lahví dovětek „ Familientradition aus Gilowitz “.