Na přelomu čtyřicátých a padesátých let zde dočasně působil francouzský odborník Louis Girardot, který předával svým českým kolegům svoje zkušenosti z výroby šampaňského vína. Od roku 1953 se firma začala specializovat na produkci šumivých vín. Objem výroby vína pak zvolna stoupal až do roku 1970, kdy došlo k prudkému nárůstu výroby. Na trhu sektů se objevila nová, velmi ambiciózní značka Bohemia Sekt, jejíž prodeje zanedlouho po uvedení na trh pokořily hranici jednoho milionu litrů za rok. Významným dnem historie značky byl 1. leden 1991, kdy vznikl delimitací ze státního podniku České vinařské závody Praha samostatný právní subjekt, který získal v červenci 1995 název BOHEMIA SEKT, a.s. Společnost si buduje na jižní Moravě surovinové zázemí prostřednictvím vlastních vinic i smluvních dodavatelů hroznů. Sekty značky Bohemia Sekt jsou oblíbeny pro svou nezaměnitelnou harmonii, jemný, ale přesto svěží buket, a elegantní, mimořádně čistou chuť. Z četných vinařských soutěží si každoročně odnášejí řadu ocenění. Proto vedle své popularity a prestižní image na domácí scéně získávají renomé i na dalších evropských a světových trzích.
Šumivá vína se dlouhodobě řadí mezi nejoblíbenější výrobky, které jsou často vyhledávány pro slavnostní příležitosti. Víte například, proč pijeme na silvestra šampaňské? Není to však jediným rituálem, kde se používá láhev šampaňského. Znáte například umění Sabrage a proč se používá?