Historie
Daniel E. Williams byl velmi podnikavý. V roce 1893 například zavedl do městečka Tullamore elektřinu, nechal v palírně instalovat první telefony ve městě a zavedl také motorizované zásobování. Irská whiskey zažívala rozkvět, nastaly však těžké časy. Prohibice v USA a ekonomická válka s Británií ve 30. letech tomuto odvětví rozhodně nepomohla, trpěla tak i skotská whisky. Po druhé světové válce začal Desmond Williams, vnuk Daniela E. Williamse, používat moderní marketingové techniky a vrátil irské whiskey její postavení ve světě. Desmond ukázal, že je stejně podnikavý jako jeho dědeček. V roce 1947 byl v Tullamore představen také známý irský whiskey likér - Irish Mist, založený na dávné receptuře známé starým irským náčelníkům. Jde o směs irské whiskey, bylin a medu, jejíž receptura se ztratila na konci 17. století a byla znovu objevena v rukopise o 250 let později. Dnes jsou whiskey likéry oblíbenou přísadou pro nejlepší whisky koktejly.
Jak vznikla Irská káva
Desmond také využil irské šílenství po kávě a Tullamore Dew tak byla první irskou whiskey používanou v úplně první „irské kávě“. Tento legendární nápoj vymyslel vynalézavý barman Joe Sheridan v roce 1942. Receptura se dodnes nezměnila. Irská káva tvoří jemnou rovnováhu kávy, irské whiskey Tullamore Dew, cukru a šlehačky a je dnes populárnější, než kdy jindy. A co je nejdůležitější, Desmond dokázal rozpoznat potenciál u míchané whiskey. Jemnou, zralou a výraznou chuť Tullamore D.E.W. je možno přičíst právě této jeho předvídavosti.