Coloma 8 Y.O. Coffee Smoked 0,7 l

Kód: 1338268
Novinka
Značka: Coloma
1 199 Kč 1 712,86 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
23.2.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Coloma 8 Y.O. Coffee Smoked je novým přírůstkem do portfolia této palírny.

Jedná se o rum, který zrál nejdříve 8 let v sudech z amerického dubu, následně byl na 4 týdny uložen do sudů, v nichž je zachycen kouř z procesu pražení kávových zrn. Právě toto netradiční dostaření dodá rumu nezaměnitelné kávové aroma a bohatou lehce nakouřenou chuť.

Informace o alergenech.

Coloma Single Cask 2007 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Coloma Single Cask 2007 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Coloma Single Cask 2007 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Coloma Single Cask 2007 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Karibské rumy
% alkoholu: 42
Objem: 0,7 l
Stáří: 8 let
Země: Kolumbie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Hacienda Coloma je rodinné sídlo společnosti ležící v nadmořské výšce 1700 metrů v hornaté části Kolumbie necelých 90 minut cesty autem od Bogoty. V blízkosti se nachází nádherný národní park Sumapaz s nedotčenou přírodou. Hacienda byl původně vyhlášená především pěstováním a výrobou skvělé kávy, posléze také výrobou kávového likéru. Po roce 2005 kolumbijská vláda povolila výrobu destilátů i soukromým společnostem. Majitelé haciendy, rodina Constainova, se nadšeně pustili do výroby destilátů a obohatili své portfolio o unikátní prémiové rumy.

 #ShowMore#

Na jejich výrobě se podílejí také dvě ženy – master blenderky – Sandra Reategui a Judith Ramirez. Rum Coloma je vyráběn z melasy, která pochází ze dvou odrůd cukrové třtiny. Dlouhou dobu poté stárne a dozrává v sudech, ve kterých předtím zrál po bourbon. Na závěr je na několik měsíců přemístěn do sudů, ve kterých dozrával místní proslavený kávový likér. Tento neobvyklý finiš dodává rumu zajímavou dochuť a obohacuje ho o zajímavou vůni.

 

Na haciendě se také stále věnují produkci kávy a pro zájemce připravují zajímavé exkurze včetně možnosti ubytování. Prohlídka začíná v pěstírně kávy, pokračuje přes kávovou plantáž a další zastavení je v „Beneficiaderu“. To je místo, kde se kávová zrna myjí, suší a přebírají. Následuje asi nejdůležitější krok při výrobě kávy: pražení. To je pomalý a tradiční proces, který dodává kávě její charakteristickou barvu a také konečnou vůni a chuť.