Coppola Syrah - Diamond Collection 0,75 l Zobrazit větší

Coppola Syrah - Diamond Collection 0,75 l

Již se neprodává

Nákupem získáte: 104 bodů

Země: USAObjem: 0,75 l
Barva (víno): Červené% alkoholu: 13,5
8 x hodnoceno

Více informací

Coppola Syrah - Diamond Collection na rozdíl od ostatních vín ve své kategorii pochází ze tří specifických vinic na centrálním pobřeží a je smíchán s malým množstvím Petite Sirah, takže je extrémně tmavý a vydatný. Ve spojitosti se zráním v sudech z francouzského dubu představuje bohaté, dekadentní a výrazné víno.


V aroma můžeme cítit ostružiny, maliny, vanilku a bílý pepř. Chuť je jemná, s tóny rozdrcené drobné bobuloviny, francouzské vanilky, hřebíčeku a vypáleného dubu. Odrůdy: 91% Syrah, 9% Petit Syrah

Informace o značce

V  roce 1975 koupili Francis a  Eleanora Coppolovi jedno z prvních kalifornských vinařství, které založil v roce 1879 finský námořní kapitán Gustav Niebaum. Ten navzdory tomu, že nepocházel z jakékoli vinařské rodiny, vybudoval v mírném svahu vysoce funkční usedlost Ingenook.

Zobrazit více informací Zobrazit méně informací

Krátce poté vytvořil Francis s pomocí významného kalifornského enologa víno Rubicon. Pak přišly zlé časy. Francis (*1939) čelil dlouhé roky bankrotu, neboť vsadil veškeré jmění na úspěch filmu Apokalypsa. Nakonec to byl riskantní, ale dobrý obchod. Vinařství stagnovalo, ovšem Coppola ani na chvíli neuvažoval, že by jím mohl umořit dluhy. Teprve dvacet let po koupi podniku se jej Coppolovým podařilo scelit do původní podoby. Francis mohl konečně investovat do vybavení a technologií. Také si najal mladého hlavního vinaře Scotta McLeoda (*1962), s nímž spolupracuje dodnes. V roce 1998 vytvořili Cask Cabernet v mocném stylu klasických inglenookských vín. 

Coppola pak ještě získal některá další vinařství v Sonoma Coast. Pochází odtud například „Diamond Collection" a „F. F. Coppola Presents" cenově dostupná vína vyrobená z hroznů několika kalifornských regionů. Vinařství Niebaum-Coppola Estate, od roku 2006 Rubicon Estate, se zaměřuje především na výrobu Rubiconu - spojení odrůd Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc a Merlot - směs, kterou vytvořil se svými vinaři již Gustav Niebaum. Vína zrají odděleně dvanáct měsíců v sudech z francouzského dubu, pak se scelí a opět ve francouzském dubu zrají ještě dvojnásobnou dobu. Teprve pak jsou stáčena do lahví. Rubicon může být archivován až třicet let od sklizně.

Usedlost je přístupná veřejnosti a návštěvníci mohou také ochutnat zdejší víno. Především Cabernety  patří k tomu nejlepšímu, co se v Kalifornii dostane do lahví. Hrozny pocházejí z teras na úbočí kopců, které uzavírají západní stranu údolí u městečka Rutherford. Nedaleko má sídlo také slavný Robert Mondavi. Coppolovo vinařství navštíví ročně kolem tří set tisíc lidí.

Zobrazit méně informací

Související produkty