Vážení zákazníci, po dobu Velikonoc Pá-Po bude prodejna uzavřena. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek. Přejeme krásné Velikonoce. Váš tým #bestdrink.cz

Jelínek Vizovická Slivovice 2019 Čačanská lepotica 0,7 l

Kód: 1395931
Značka: R. Jelínek
1 280 Kč 1 828,57 Kč / 1 l
Již se neprodává
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

V pořadí jedenáctá jednoodrůdová slivovice z vlastního sadu, Vizovická slivovice 2019 Čačanská lepotica, byla vyrobena v limitované sérii 5019 láhví, z nichž každá je opatřena ručně psaným pořadovým číslem.

Švestky vždy sklízí po jednotlivých odrůdách a stejně tak je musímdestilovat. Po nejméně roce a půl zrání vyberou spolu se členy Spolku přátel Jelínkovy slivovice jeden destilát, který lahvujeme jako výroční, limitovanou Vizovickou slivovici R. JELÍNEK.

Výběr odrůdy provedli členové Spolku přátel Jelínkovy slivovice. Vybírali celkem ze šesti odrůd a jako nejlepší určili jednoznačně slivovici z odrůdy Čačanská lepotica ze sadu Těchlov, lokality U Studny. Na základě tohoto výsledku byla připravena limitovaná edice padesátiprocentní slivovice.

Informace o alergenech.

Jelínek Vizovická Slivovice 2019 Čačanská lepotica 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Jelínek Vizovická Slivovice 2019 Čačanská lepotica 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Jelínek Vizovická Slivovice 2019 Čačanská lepotica 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Jelínek Vizovická Slivovice 2019 Čačanská lepotica 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovocné pálenky, Slivovice
% alkoholu: 50
Druh destilátu nebo likéru: Slivovice
Objem: 0,7 l
Výrobce: R. Jelínek
Země: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Společnost Rudolf Jelínek navazuje na více než 400letou tradici výroby pálenek na Valašsku. Díky klimatickým podmínkám se v této oblasti mimořádně daří ovocným stromům, především švestkám. Především z toho důvodu se zde začala kolem poloviny 18. století vyrábět slivovice. Největší rozmach výroby nastal na počátku 19. století, kdy výroba slivovice díky státním prémiím nabývala na významu. A právě v té době začala psát svůj příběh palírna Rudolf Jelínek.

   #ShowMore# 

Vznik palírny Rudolf Jelínek

Původní palírnu vlastnil Aron Eichen, který se ji rozhodl svěřit do pronájmu Jakubu Jelínkovi. Ten ji však z nedostatku času nikdy aktivně neprovozoval a rozhodl se tak, že ji svěří svému synovi, Zikmundu Jelínkovi. Ten se rozhodl zúročit své zkušenosti z Eichenovy palírny a založil si vlastní palírnu. Na konci 19. století vzniklo ve Vizovicích více významných palíren – mezi ty nejvýznamnější patřila První vizovická pálenice Karla Singra (1895) navazující na tradici panské pálenice, ale také další podniky - Mořic Weiss, Hába, Kalenda a další. Palírna Zikmunda Jelínka (později Rudolfa Jelínka) měla zásadní význam pro další vývoj pálení ve Vizovicích. Ovocné pálenky jako je hruškovice, slivovice či meruňkovice získaly díky své nesporné kvalitně silnou oblibu.

Výroba pálenek Rudolf Jelínek

Rodina Jelínků byla židovského původu, a tak ji zasáhl krutý osud. Téměř všichni členové rodiny Jelínků byli zavražděni v koncentračních táborech. Přežili jen synové Rudolfa, Zdeněk a Jiří. Ve válečném období došlo k arizaci palírny a firma byla pod nucenou správou až do roku 1945.  V dubnu roku 1948 byl podnik znárodněn a rodina odešla do exilu. Vše se změnilo až po roce 1989. Napřed se dostala zpět do rodinných rukou, kde ale s ohledem na upadající stav nevydržela dlouho. Vše se v lepší obrátilo až v roce 1998 s příchodem nové skupiny akcionářů v čele s Pavlem Dvořáčkem. Firmu nejen zachránili, ale i obrátili negativní ekonomický trend, což se projevilo v hospodářských výsledcích hned v dalším roce. V nabídce dnes nalezneme především ovocné pálenky, ale své fanoušky si získávají také likéry a limitované edice, ze kterých se stávají zajímavé investiční láhve. Nejen pro nejlepší koktejly na léto je pak vhodný gin Rudolf Jelínek.