Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Bezpečné nakupování

Zabezpečený protokol chrání proti útokům typu man-in-the-middle. Takto zabezpečená stránka je serverem při odesílání zašifrována a následně je rozšifrována až ve vašem prohlížeči. Stránku tak nemůže modifikovat nikdo po cestě mezi serverem a prohlížečem. Například do ní nemůže vložit vlastní reklamu. To se často děje u free wi-fi připojení poskytovaných na exponovaných místech (např. na letištích). Nemůže do ní vložit ani žádné škodlivé skripty (které by třeba uživatele nenápadně přesměrovaly na identicky vypadající web útočníka, na kterém by nakoupil a zaplatil kartou).

Šifrování funguje i opačným směrem, útočníci (například spojení se zaměstnancem poskytovatele internetového připojení) tedy nemohou odposlechnout hesla, která uživatelé zadávají pro přihlašování do e-shopu. A problém nemusí vzniknout jen u poskytovatele internetu, existuje obrovské množství způsobů, jak se do cesty mezi návštěvníka a server dostat. Útočníkovi k tomu postačí jen wi-fi router v ceně pár stokorun. SSL certifikát tedy velmi významně zvyšuje bezpečnost webu.