Rozšíření nabídky rumů Opthimus

Rumy Opthimus se vyznačují svou lehce nasládlou, jemnou a především velmi hladkou chutí, která osloví jak znalce rumů, tak i začátečníky. 

Pár slov o výrobci Oliver&Oliver Ltd:

Od koloniálních dob se Kuba těšila pověsti jednoho z předních světových výrobců rumů. Jedněmi z nejlepších příkladů předního postavení Kuby ve výrobě rumu byly rumy vyrobené rodinou Oliverových v průběhu 19. století. Don Juanillo Oliver, patriarcha rodu, se po své emigraci na Kubu na konci 18. století věnoval sklizni a zpracování cukrové třtiny a jejích derivátů. Rodina Oliverových brzy expandovala do výroby rumu a koncem 60. let 19. století byly „rones añejos  (vyzrálé rumy)“ vyrobené Oliverovými hodnoceny jako jedny z nejlepších na světě. 

V důsledku revoluce v roce 1959 mnoho původních členů rodiny Oliverových Kubu opustilo a jejich potomci se usadili v Evropě a Americe. Koncem 80. let 20. století se jeden člen nové generace Oliverových mohl vrátit na Kubu, kde ho jeho zvídavost ohledně minulosti dovedla k bádání v historii rodiny. Při zkoumání dobře střežených rodinných archivů a dokumentů objevil originální vzorce na výrobu kubánského rumu vyvinuté Oliverovými. 

Nová generace Oliverových povzbuzená znovuobjevením kořenů své rodiny se zavázala, že dá světu kubánský rum, který kdysi jméno Oliver proslavil. Za ideální místo pro nový závod byla zvolena Dominikánská republika, jelikož se těší stejně horkému a vlhkému podnebí a stejným topografickým a geologickým vlastnostem jako Kuba. Návrh a zařízení závodu bylo dílem skupiny kubánských inženýrů, kteří soustavně emigrovali do Dominikánské republiky a kteří zůstali, aby pomohli s provozem závodu po jeho dokončení.

Oliverovi rovněž najali skupinu kubánských „maestros roneros (mistrů výroby rumu)“, kteří tehdy žili v Dominikánské republice v exilu. Tito kubánští maestros roneros sebou přinesli desítky let zkušeností s výrobou kubánského rumu a jako takoví byli ideálními odborníky ovládajícími své řemeslo potřebnými pro to, aby Oliverovým pomohli uskutečnit jejich sen. Do roku 1990 se tento sen stal skutečností a po více jak stoleté přestávce si tak nyní pravou a výtečnou řadu kubánských rumů vyráběných Oliverovými v minulosti mohou vychutnat znalci rumu na celém světě.

Nejlepší rum na světě vyrábějí Kubánci v Santo Domingu, o čemž svědčí řada ocenění, například zařazení rumů Cubaney Centenario, Cubaney 21 años, Unhiq Malt Rum X.O. a Opthimus mezi nejlepší světovou desítku a jedničku v Dominikánské republice!