Vážení zákazníci, po dobu Velikonoc Pá-Po bude prodejna uzavřena. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek. Přejeme krásné Velikonoce. Váš tým #bestdrink.cz

Hammer Head 25 Y.O.

Hammer Head 25 Y.O. je naprosto unikátní česká whisky. V aroma můžeme cítit sušené ovoce, rozinky a nepatrné dřevité tóny. Chuť je mírně nasládlá a lehce pitelná, po chvíli se objevují ovocné tóny.  Velmi exklusivní a prémiový produkt, jehož výroba je extrémně limitována. Původně byla určena výhradně pro vybrané zahraniční země. Koupě této whisky se může stát jak luxusní záležitostí pro spotřebitele, tak i zajímavou investicí pro sběratele.

Hammer Head je česká single malt whisky s barvitou historií. Palírna Prádlo v Západních Čechách po mnoho let vyráběla vysoce kvalitní destiláty. V roce 1989 místní nadšenci uvedli do provozu tradiční litý mlýn, jehož historie sahá až do roku 1928. Jedná se o přesně ten samý typ, jaký můžeme nalézt i ve Skotsku, a který tak umožnil zahájení výroby whisky typu single malt. Pří výrobě této whisky se používal výhradně český ječmen a křišťálově čistá voda z plzeňské oblasti. Sudy byly vyráběny výhradně z českého dubového dřeva.

Když v roce 1989 došlo k pádu berlínské zdi a především sametové revoluci v Čechách, na tuto whisky se zapomnělo. Zůstala tak ležet ve sklepích po dobu více jak 20 let, kdy byla znovu objevena. Byla pojmenována po starém mlýnu, díky němuž mohlo vůbec k výrobě Hammer Head single malt whisky dojít.