Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Šampaňské od Josepha Perriera

Rodinný šampaňský dům byl založen v roce 1825, kdy Joseph Perrier umístil výrobu do unikátních románských sklepů, které jsou vytesány do skály. Vinařství se nachází ve městě Chalons-en-Champagne v centru vinařské oblasti Champagne. Šampaňská vína domu Joseph Perrier byla vždy spojována s jasně žlutou etiketou, která je inspirována přirozeným světlem dopadajícím z výšky úzkými otvory do sklepních galerií. Tento obraz vždy ohromí každého návštěvníka této sklepní galerie. Současná délka chodeb je přibližně 3 kilometry a vznikla rozšířením unikátních historických římských sklepů pod sousední kopec s arboretem. Ve skále jsou vytesány šachty, které přinášejí do podzemí lehký dotek denního světla a zároveň zajišťují i přirozené větrání. V ideálních teplotních i světelných podmínkách dnes dlouhodobě zraje kolem 3 mil. lahví v horizontální pozici „sur late“ v tradičních dřevěných stojanech.

Rodinné vinice se rozprostírají na 21 hektaru v Premier a Grand Cru oblastech Chouilly, Mailly-Champagne, Cumières Blanc, Le Mesnil sur Oger, Verzy, Côte des Blances a daších nad řekou Marnou s nádherným výhledem na Epernay. Sběr hroznů probíhá výhradně ručně do malých košíků.

Jméno Joseph Perrier bylo v historii vždy spojeno s výjimečnými společenskými i soukromými událostmi.  Šampaňská vína Joseph Perrier byla podávána při oslavách prvního letu nadzvukového letadla Concord v roce 1969 a dodnes jsou podávána v prestižní první třídě letecké společnosti Air France. Tradičně jsou tato šampaňská vína podávána na vyhlašování Nobelovy ceny za medicínu. “Cuvées Royales”, podávané při svatbě jejího veličenstva, oslavuje partnerství královny Victorie a krále Edwarda VII. Tuto významnou událost dodnes připomíná nápis na všech etiketách šampaňského Joseph Perrier.