Vážení zákazníci, po dobu Velikonoc Pá-Po bude prodejna uzavřena. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek. Přejeme krásné Velikonoce. Váš tým #bestdrink.cz

Louis XIII Legacy Limited Edition Magnum

Od roku 1924 se vystřídalo pět mistrů blenderů, jejichž životním posláním se stalo vybírání toho nejlepšího z eaux-de-vie ze sklepů Remy Martin. Tvořili výjimečné dílo – Remy Martin Louis XIII. Vzhledem k tomu, že některé složky jsou staré až sto let a pro LOUIS XIII se jich používá okolo 1.200, vytvářeli tento výjimečný koňak s vědomím, že si nebudou moci vychutnat ovoce své práce.  Přesto byl každý z nich vysoce motivován a přemýšlel o století dopředu, aby mohl přenést své znalosti a odkaz o mnoho generací dále. Prvním takovýmto výjimečným sklepmistrem byl od roku 1924 Andre Renaud (zemřel v roce 1965), jenž po sobě zanechal mistrovské dílo, které teprve nyní můžeme náležitě ocenit.

Mimořádnost LOUIS XIII The LEGACY Magnum limited edition spočívá v tom, že při jeho namíchání spojili síly poslední čtyři master blendeři společnosti – Andreé Giraud (sklepmistr od roku 1960), Georges Clot (od roku 1990), Pierette Trichet (od roku 2003) a současný master blender Baptiste Loiseau. Karafa je každým z nich podepsána a právě to z ní dělá neopakovatelnou sbírkovou záležitost.

Obrázek článku

 

Celou nabídku koňaků Rémy Martin, včetně Louis XIII naleznete zde.

Sláva Rémy Martin House začala již v roce 1724, kdy byl tento koňak založen mladým vinařem, panem Rémy Martinem. Roku 1738 byl tento koňak oceněn francouzským králem Ludvíkem XV., který mu jako jedinému dovolil založit další vinice navzdory zákonu, který jejich rozšiřování již neumožňoval. Roku 1848 uvedl Rémy Martin první koňak s označením "Fine Champagne Cognac". O 22 let později byl uveden mýtický symbol "Centaur", který reprezentuje dokonalé spojení člověka s přírodou.

 V současnosti je značka vlastněna společností Rémy Cointreau, založenou v roce 1991. Oproti konkurenci, kde stáří základní produkce dosahuje cca 6ti let, se v roce 2012 nechala společnost RÉMY MARTIN slyšet, že její škála bude začínat na 10 letech zrání. Tato značka je špičkou v produkci takzvaných „Fine Champagne Cognac“. Eaux-de-vie používané v produktech Rémy Martin pocházejí z dvou nejlepších regionů –  Grande Champagne a Petite Champagne. Půdu v těchto oblastech má totiž nejkvalitnější složení pro proces zrání. Neváhejte tedy a nechte se hýčkat tradičním zpracováním, vyváženou chutí a nezaměnitelným aroma těch nejlepších cognaců.