Proper Twelve

V současné době asi nejznámější zápasník MMA Conor McGregor uvedl na podzim roku 2018 svoji vlastní značku PROPER TWELVE, míchanou irskou whiskey. Na jejím vývoji spolupracoval s bývalým manažerem palírny Bushmills Davidem Elderem. Whiskey vyrábí společnost „bojových umělců“ Eire Born Spirits v palírně Old Bushmills v Severním Irsku v Ulsteru. Tato whiskey je trojnásobně destilovaný blend zrající v sudech po bourbonu a lahvovaná je v síle 40%.Pojmenovaná je po dublinském poštovním obvodu 12, ve kterém McGregor vyrůstal.

McGregor samotný o ní řekl: „Vytvořili jsme téměř 100 směsí a nakonec jsme vybrali ty nejlepší z nich. Byli jsme si jisti, že to je ta správná směs pro naši whiskey. Můžeme v ní cítit náznaky vanilky, medu a ohořelého dřeva.“

 
Obrázek článku
 
 
 
 

Pomoc potřebným

V rámci iniciativy značky „OneFor All“ bude z každé prodané láhve č. 12 věnováno 5 dolarů (až do výše 1 milionu dolarů ročně) organizacím, které spolupracují s místními komunitami v zemi prodeje.

McGregor k tomu uvedl: „V mých očích jsou terénní pracovníci, kteří pomáhají po celém světě lidem v nouzi, hrdinové. Velice si vážím těchto mužů a žen.“

McGregor se proslavil v UFC (UltimateFightingChampionship) Octagon, kde se stal šampionem v roce 2015. Jako první v historii UFC se stal držitelem pásů ve dvou hmotnostních kategoriích současně. McGregor se stal největším hvězdou v historii UFC a proslavil se také zápasem v boxu proti Floydu Mayweatherovi.

Whiskey PROPER TWELWE byla v roce 2018 prodávána výhradně v USA a Irsku, v tomto roce se prodej uvolnil i pro evropské trhy a my si ji tak můžeme vychutnat i v České republice.