Vážení zákazníci, po dobu Velikonoc Pá-Po bude prodejna uzavřena. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek. Přejeme krásné Velikonoce. Váš tým #bestdrink.cz

Chivas Icon 50th Anniversary Limited Edition

Nejstarší směs, se kterou doposud přišla společnost Chivas Regal na trh, je 50 let starý blend vyrobený na počest triumfu fotbalistů Manchesteru United v Evropském poháru v roce 1968. Tato láhev byla společnosti Sotheby's v Londýně vydražena prostřednictvím online aukce za neuvěřitelných 21.780 liber. Láhev Chivas TheIcon 50 Anniversary Limited Edition je jedna ze čtyř, která byla vyrobena.

Spolupráce Chivas a Manchester United FC

V rámci nového partnerství společností Chivas s Manchester United FC výtěžek aukce směřoval do nadace Manchester United Foundation, jejímž cílem je pomocí fotbalu pomáhat mladým lidem v oblasti Greater Manchester. Tyto čtyři láhve ChivasIcon jsou navrženy tak, aby připomínaly čtyři góly Manchesteru proti týmu Benfiky Lisabon ve Wembley ve finále Evropského poháru v roce 1968. Tehdy se Manchester United stal prvním anglickým týmem, který vyhrál tuto trofej.První ze zbývajících tří lahví v sérii byla darována fanouškům, jejichž klub podpořil a zpropagovalaukci prostřednictvím soutěže na sociálních médiích. Další je vystavena v muzeu Manchester United a bude nabídnuta k soukromému prodeji na konci sezóny. Poslední ze čtyř láhví bude vystavena přímo v palírně Strathisla ve Speyside, duchovním domě společnosti Chivas.  

Ikonická whisky podporuje charitu

"Chivas Icon 50th Anniversary Limited Edition je vynikající směs našich nejluxusnějších a nejvzácnějších whisky," komentoval výrobu master blender SandyHyslop, který namíchal výslednou směs. "Kupujícímu této láhve se dostává do ruky ikonický kus naší historie - to je nejstarší směs Chivas Regal, která kdy byla namíchána." John Shiels, generální ředitel Manchester United Foundation, poté řekl, že charitativní organizace je nesmírně vděčná za peníze získané v dražbě a dodal: "Tento štědrý dar nám umožnil pokračovat v poskytování širokého spektra programů lidem v Greater Manchester a udělat obrovský kus práce pro ty, kteří to potřebují nejvíce."