Reif Estate Winery - Ontario

Tradice tohoto rodinného vinařství začala již v 17. století v Německu. Vinařství Reif Estate Winery v Kanadě založil v roce 1982 Ewald Reif, který byl původem právě z Německa. Později vinařství převzal jeho synovec Klaus Willy Reif, který je současným presidentem. Jeho podpis najdeme na zadní etiketě lahví.

Reif Estate Winery

Reif Estate - BLOG

Apelace

Padesáti hektarové vinařství se rozprostírá v nejteplejší části Ontaria, sub-apelaci Niagara river, která je součástí apelace Niagara Peninsula (Niagarský poloostrov). První vinná réva zde byla vysazena již v roce 1977. Východně orientované svahy a dlouhé vegetační období jsou ovlivňovány řekou Niagara, kdy proudy vzduchu odvádějí chladné časné jaro a první podzimní mrazy. Místní vinná réva patří mezi nejstarší v regionu, což je přínosné v chladnějších klimatických podmínkách, protože hrozny na starších keřích dozrávají dříve. Půda je tvořena směsí jílu, štěrku a hlíny a je bohatá na nerostné látky a stopové prvky.

Reif Estate vineyards

Reif Estate - BLOG

Odrůdy a klasifikace VQA

Vinice umožnují vytvořit vína plná, intenzívní chuti a charakteru. Vína nesou pečeť té nejvyšší kvality, vinařské autority VQA/The Vintners Quality Alliance. Rodinné vinařství Reif Estate produkuje odrůdy bílého vína Chardonnay, Riesling, Gewurztramin a Sauvignon Blanc nebo u vína červeného odrůdy Cabernet Sauvignon, Shiraz nebo Merlot. Samostatnou kapitolu tvoří kanadská ledová vína, která se řadí mezi absolutní světovou špičku.