Šumivá vína Moët&Chandon

Nejprodávanější

Moet&Chandon Brut Impérial 0,75 l
 
1 199 Kč
Moet&Chandon Brut Impérial Rosé 0,75 l
 
1 420 Kč
Moet&Chandon Brut Impérial 1,5 l
 
2 499 Kč
Moet&Chandon Nectar Impérial 0,75 l
 
1 299 Kč
Moet&Chandon ICE Impérial 0,75 l
 
1 329 Kč
Moet&Chandon 2013 Grand Vintage 0,75 l
 
1 699 Kč
Moet&Chandon Brut Impérial Ice Jacket 0,75 l
 
1 349 Kč
Moet&Chandon Nectar Impérial L.E. 0,75 l
 
1 299 Kč
Moet&Chandon Brut Impérial Metal Gold 0,75 l
Moet&Chandon Brut Impérial Metal Gold 0,75 l
Již se neprodává
Kód: 1471211
 
1 359 Kč
12 položek celkem
Moet&Chandon 2013 Grand Vintage 0,75 l
Novinka
1 699 Kč
Kód: 1471885
Moet&Chandon Brut Impérial 0,75 l
1 199 Kč
Kód: 1471200
Moet&Chandon Brut Impérial 0,75 l - bez kartonku Kód: 1471000
Moet&Chandon Brut Impérial 1,5 l
2 499 Kč
Kód: 1471419
Moet&Chandon Brut Impérial 3 l Kód: 1471420
Moet&Chandon Brut Impérial Ice Jacket 0,75 l
Novinka
Kód: 1471220
Moet&Chandon Brut Impérial Metal Gold 0,75 l Kód: 1471211
Moet&Chandon Brut Impérial Rosé 0,75 l
1 420 Kč
Kód: 1471800
Moet&Chandon Brut Impérial Rosé 0,75 l - bez kartonku Kód: 1471600
Moet&Chandon ICE Impérial 0,75 l
1 329 Kč
Kód: 1471830
Moet&Chandon Nectar Impérial 0,75 l
1 299 Kč
Kód: 1471820
Moet&Chandon Nectar Impérial L.E. 0,75 l
1 299 Kč
Kód: 1471822

Šumivé víno se vyrábí pomocí prvotního nebo druhotného alkoholového kvašení hroznového moštu nebo vína. Asi nejznámějším šumivým vínem na světě je šampaňské, které se vyrábí klasickou a původní metodou kvašení vína v láhvi. Tento způsob se nazývá Méthode Champenoise. Tato metoda vyžaduje mimo jiné nejméně 9 měsíců následného vyzrávání vína před odstraněním sedimentů. Pokud chceme šumivá vína a sekty nazvat šampaňským musí víno pocházet z Francie a konkrétně z oblasti Champagne. Šampaňské je chráněno obchodní značkou, a to již od roku 1908.

#ShowMore#

Šumivá vína – charakteristika

Druhým typem výroby je kvašení v tanku nazývané charmat, které je výrazně levnější a umožňuje rychleji dosáhnout většího objemu produkce. Nejznámější italské šumivé víno prosecco je vyráběno právě touto metodou. Chceme-li se podívat na šumivá vína z pohledu, jak je jejich charakteristika ovlivněna právě metodou výroby, musíme zmínit především tlak v láhvi. Šampaňské je lahvováno pod výrazně větším tlakem (5-7 bar), než italské prosecco (3,5 bar). Perlení italského šumivého je proto jemnější a bublinky často drobnější. I z tohoto důvodu dnes zkušení someliéři nechávají šampaňské před nalitím do sklenek vydýchat, u výraznějších ročníkových to může být i několik hodin.

Výjimečné roky umožní vzniknout i takovým skvostům, jako je „řada ProseccoMillesimato.
Prosecco Ai Galli DOC Extra Dry Millesimato se produkuje právě a pouze ve výjimečných ročnících. Má krásně světle slámovou barvu s jemným dlouhotrvajícím perlením. Od roku 2020 je legislativně možno produkovat i Prosecca růžová
Prosecco Rosé Ai Galli DOC Brut Millesimato má elegantní světle růžovou barvu s jemným dlouhotrvajícím perlením a bohatou pěnou. Květinová vůně je podbarvená vůní jahod, malin a jablek. Rodinné vinařství  Ai Galli  patří mezi tradiční uznávané výrobce.
 
Šumivá vína – druhy

Sekty se rozlišují také podle množství cukru, který v sobě obsahují. Většina lidí rozlišuje pouze dva základní druhy šumivé víno brut a demi. Skutečnost je ale daleko rozmanitější, šumivá vína a jejich rozdělení na celkem 7 druhů potom leckoho překvapí.  

   brut nature – přírodně tvrdé (cukru méně než 3 g/l)

   extra brut – zvláště tvrdé (cukr 0–6 g/l)

   brut – tvrdé (cukru méně něž 12 g/l)

   extra dry – zvláště suché (cukr 12-17 g/l)

   dry – suché (cukr 17-32 g/l)

   demi-sec – polosuché (cukr 32-50g/l)

   doux/sweet – sladké (cukru více než 50 g/l)

Suché šumivé víno je oblíbené ve většině světa, Česká republika je tak trochu výjimkou, u nás je v oblibě především demi sekt. V poslední době se dostává do povědomí milovníků bublinek také růžové šumivé víno, které svou kvalitou často předčí to bílé.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení