Moderní výroba
Dominikánský rum Ron Barceló se vyrábí v jedné z nejmodernějších továren na světě, speciálně navržené pro výrobu a zrání rumu. Je vybavena nejpokročilejšími výrobními technologiemi. Kvalita nerezových tanků je na úrovni nejlepších vinařských tanků používaných v Evropě a sudy jsou uchovány ve vertikální pozici. V továrně je použita nejnovější generace úpraven vody a další technické inovace. Za úspěchem rumu Barceló stojí především pečlivý proces zrání. Ne každá značka rumu totiž tradiční proces zrání dodržuje a v mnoha případech s ohledem na omezené výrobní kapacity a chybějící zákonná omezení dochází k umělému „dozrávání“ rumů. Kapacita společnosti Barceló umožňuje současné zrání čtyři miliónů litrů alkoholu v dubových sudech. Je zajímavé, jak sud ovlivňuje zrání destilátu. V dalším případě za úspěchem stojí investice do technologií. Celá výroba rumů probíhá v moderní továrně, kde se evropská technologie a know-how setkávají s dominikánskou tradicí.