Cantine Erario
Rodina ERARIO se věnuje zemědělství již od poloviny 19. století, a to zejména pěstování vinné révy a olivovníků. Tyto plodiny se v Apulii pěstovaly již ve starověku a Řekové vyráběli víno a olivový olej již 700 let před naším letopočtem. V oblasti rostou olivovníky staré stovky let a některé jsou skutečně staré přes tisíc let. V této oblasti se pěstuje více než 85 odrůd vinné révy, ale v současné době se vybírají a vysazují pouze ty, o které je největší zájem, přičemž se bere v úvahu poloha (na rovině nebo na kopcích), typ půdy a vystavení slunci i mořským větrům. Všechny tyto faktory způsobují, že vína vyrobená ze stejné odrůdy se mohou značně lišit. Velký vliv má také stáří vinice: čím je starší, tím jsou vůně a chutě silnější a trvalejší.
#ShowMore#
Tradice vinařství
Tradice a zkušenosti tří generací vinařů daly v roce 1849 život vinařství CANTINA ERARIO, které dnes používá tradiční metody vinařství v souladu s moderními trendy a inovacemi. Díky dokonalé kombinace technologie a tradice tak dává život produktům vynikající kvality. Vína se vyznačují velkou osobitostí, kdy vůně, barva, chuť a výrazný obsah alkoholu podtrhují skutečnou povahu jednotlivých vín společnosti a především hlavní odrůdy – PRIMITIVO. Síla vinařství spočívá především v jeho vinicích, které jsou obdělávány tradiční metodou alberello nebo metodou espalier. Pečlivá identifikace původních odrůd a klonů umožňuje získat hrozny nejvyšší kvality, které jsou přísně vybírány a ručně sbírány.
Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem