Angostura no.1 Oloroso Sherry Cask 0,7 l

Kód: 1282510
2 199 Kč 3 141,43 Kč / 1 l
Skladem
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Angostura No.1 Oloroso Sherry Cask je limitovaná edice z prestižní řady No.1, která ukazuje, jak dobře se rum z Trinidadu snoubí s různými typy sudů. Tento rum nejprve několik let zrál v klasických sudech po bourbonu a následně byl uložen do sudů po sherry Oloroso, kde získal svůj jedinečný charakter. Má sytě jantarovou barvu s mahagonovými odlesky. Vůně je plná a bohatá, dominují sušené ovoce, rozinky, fíky a datle, doplněné tóny tmavé čokolády, tabáku a jemného koření. V chuti se objevuje komplexní harmonie sladkého ovoce, ořechů a krémového karamelu, přecházející do elegantního, dlouhého závěru s dotekem sherry a ušlechtilého dřeva.

Této limitované edice bylo vyrobeno jen 16 200 láhví.
 

Informace o alergenech.

Angostura no.1 Oloroso Sherry Cask 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Angostura no.1 Oloroso Sherry Cask 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Angostura no.1 Oloroso Sherry Cask 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Angostura no.1 Oloroso Sherry Cask 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Karibské rumy
EAN: 075496332515
% alkoholu: 40
Objem: 0,7 l
Stáří: 16 let
Výrobce: Angostura
Země: Trinidad&Tobaggo

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Rum Angostura je jedním z nejznámějších rumů pocházejících z Karibiku. Je pojmenován po městečku Angostura na ostrově Trinidad, kde se slavná palírna Angostura Limited nachází. Historie tohoto rumu sahá až do 19. století, konkrétně do roku 1824, kdy Johann Gottlieb Benjamin Siegert, německý lékař, voják a bylinkář, založil továrnu na výrobu hořkých bylin. Jeho bylinné tonikum, známé jako Angostura Bitters, se stalo populárním lékem proti žaludečním potížím a bylo využíváno i jako důležitá složka pro rumové koktejly. Jeho syn, Carlos Siegert, rozšířil rodinný byznys o výrobu rumu. V roce 1875 začala továrna vyrábět rum pod značkou "Rum Angostura". Od té doby se rum Angostura stal ikonickým produktem a exportuje se do mnoha zemí po celém světě.

   #ShowMore# 

Rum z Trinidadu Angostura

Ostrov Trinidad je známý svou dlouhou tradicí výroby rumu a místní rodiny si toto umění předávají z generace na generaci. Díky tomu se přirozeně podařilo spojit moderními výrobní procesy s těmi tradičními. Je to ale pouze část důvodů, proč jsou místní rumy natolik úspěšné. Místní cukrová třtina má díky bohatému podloží vynikající vlastnosti a je ideální pro karibský rum. Po jejím sklizení, které probíhá ve většině případů ručně, následuje ještě dlouhá cesta, než je rum stočen do láhví. Po destilaci a dalších potřebných procesech rum ve většině případů odpočívá dlouhé roky v dubových sudech pod pečlivým dohledem Masters Blenders. Ti z palírny Angostura mají vynikající pověst a zvyšují tak zájem o rumy z Trinidadu.