Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Rumové koktejly

Rumové koktejly jsou jako malý kousek Karibiku ve sklenici. Tyto exotické nápoje se již staly nedílnou součástí letní dovolené, plážových večírků a životní radosti. Ať už si představujete bílé pláže, palmové stromy nebo taneční rytmy reggae, rumové koktejly vás na okamžik přenesou na tuto tropickou destinaci. A je to karibský rum, jako hlavní složka těchto koktejlů, jenž přináší do nápojů bohatou a jemnou chuť, kterou mnoho milovníků koktejlů přímo zbožňuje. Připravte se na dobrodružství plné chutí a vůní, protože v tomto článku se ponoříme právě do světa rumových koktejlů.

Nejlepší rumové koktejly

Rumové koktejly existují v nepřeberném množství, pokusíme se z nich ale vybrat ty nejoblíbenější. Do koktejlů se používá obvykle bílý rum - drink je potom svěžejší a více v něm vyniknou přidané ingredience. To neplatí u oblíbeného nápoje - rum s colou, kde se obvykle používá nějaký levnější tmavý rum. Ovšem otázkou je, zda je rum s kolou vlastně klasický rumový koktejl. V našich končinách se do koktejlů přidává velmi oblíbený bílý havana rum, drinky z něj jsou lehké a svěží. A nyní již slibované rumové koktejly:

Mojito

Tento osvěžující koktejl se vyrábí z bílého rumu, čerstvého limetkového džusu, cukru, čerstvé máty a sodové vody. Je to skvělý způsob, jak ochutnat rum ve spojení s kyselou a osvěžující příchutí limetky a máty.  Recept na Mojito pochází z Kuby a v současnosti je to jeden z nejpopulárnějších koktejlů. Existují také jeho moderní varianty jako je melounové mojito, jahodové mojito nebo například mangové mojito

Cuba Libre

Velmi populární koktejl, opět původem z Kuby, který se velmi jednoduše namíchá z několika základních ingrediencí. Stačí nám k tomu bílý rum, šťáva z limetky a coca cola. Příprava Cuba Libre je tedy velmi podobná, jako když namícháte s rum s kolou. Chuť je ale výrazně svěžejší a zajímavější.

Daiquiri

Rumový koktejl Daiquiri je klasický koktejl z bílého rumu, limetkové šťávy a cukrového sirupu. Poprvé se pil na Kubě v 19. století a rychle se stal populárním po celém světě. Je to velmi osvěžující nápoj s dokonale vyváženou kyselou a sladkou chutí. Limetková šťáva mu dodává kyselost, cukrový sirup sladkost a rum ho obohacuje o chuť a aroma. Daiquiri se obvykle podává ve sklenici na stopce a ozdoben měsíčkem limetky. Recept na daiquiri je velmi jednoduchý a s trochou šikovnosti ho zvládne každý.

Koktejl Barracuda

Barracuda je osvěžující koktejl z rumu, ananasového džusu, limetkové šťávy a likéru Galliana, doplněný o prosecco. Nejvíce se proslavil v klubech na Miami Beach, ale nyní je populární po celém světě. Na svět přišel na výletní lodi Cristoforo Colombo, kde ho pro hosty připravoval  italský barman Benito Cuppari. Recept na koktejl Barracuda je poměrně jednoduchý a zvládne ho každý. Stačí mít po ruce shaker, led a několik základních ingrediencí.

Koktejl Mai Tai

Mai Tai je populární rumový koktejl, který je známý především svou exotickou chutí a je často spojován s tiki kulturou a Polynéskými restauracemi. Tento koktejl byl poprvé vytvořen v 40. letech 20. století, ačkoli existuje několik verzí jeho původu. Příprava koktejlu Mai Tai není příliš složitá, je ale potřeba poměrně dost ingrediencí. Nejoblíbenější a nejznámější verze Mai Tai obsahuje kromě bílého a tmavého rumu, také pomerančový likér, mandlový sirup a limetkovou šťávu. Samozřejmě nesmí chybět drcený led a po ruce musíte mít také shaker. Výsledkem je poté famózně chutnající a osvěžující koktejl.

Darker Don

Koktejl Darker Don je moderní koktejl, kde hlavní roli hraje filipínský rum Don Papa. Mimo rumu recept na koktejl Darker Don obsahuje pouze dvě ingredience -  calamansi a zázvorové pivo. Calamansi je citrusový plod pocházející z Filipín, domov rumu Don Papá. V našich končinách ho těžko seženete, ale můžete ho v klidu nahradit třeba limetkou. Každý milovník rumu Don Papa si ho tak může trošku "vylepšit", recept na Darker Don je opravdu jednoduchý.

Nejlepší koktejly


Rumové koktejly jsou skvělé, ale koktejlový svět je ještě bohatší a různorodější. Kromě rumu se používají k přípravě koktejlů také další destiláty, jako je whisky, tequila, vodka nebo lze použít také prosecco.

Whisky je velmi oblíbým základem pro míchání koktejlů jako je Old Fashionedkoktejl Manhattan nebo Whisky Sour. Tyto koktejly jsou charakteristické svou komplexní chutí, která kombinuje sladkost, hořkost a někdy i kouřovou chuť whisky.

Tequila je typická pro koktejly jako je koktejl Margarita, Tequila Sunrise nebo koktejl Paloma. Tyto koktejly jsou osvěžující a mají lehkou, svěží chuť.

Vodka je celkem neutrální destilát, který se používá k přípravě široké škály koktejlů, jako je Vodka Martini, koktejl Cosmopolitan nebo Bloody Mary. Tyto koktejly jsou často oblíbené pro svou jednoduchou a čistou chuť.

Prosecco je šumivý italský nápoj, který se často používá k přípravě lehkých a osvěžujících koktejlů, jako je Aperol Spritz nebo koktejl Bellini.

Každý destilát nebo šumivé víno, má své vlastní jedinečné vlastnosti, které lze využít k vytvoření jedinečných a nezapomenutelných koktejlů. Nebojte se tedy zkoušet a experimentovat, stojí to za to.