Armagnac Delord 1978 Magnum 3 l

16 900 Kčs DPH

Běžná cena 17 900 Kč

Skladem

Nákupem získáte: 3380 bodů

Země: FrancieStáří: 34 let
Objem: 0,7 l% alkoholu: 40
2 x hodnoceno

Více informací

Velká láhev armagnacu Delord 1978 uložená v krásném dřevěném boxu. Ten správný ročník věnovaný k narozeninám oslavence jistě velmi potěší. Právě ročník 1978 byl velmi zdařilý.


Jedná se o jedinou láhev v České republice. Dle slov výrobce se již tyto obří láhve nebudou nadále vyrábět.


Pro zvlášť náročné zákazníky je určeno omezené množství nejlepších ročníků. Po stočení do typických saténových lahví jsou ručně nalepeny etikety a kvalita produktu je potvrzena tradiční rodinnou voskovou pečetí. Baleno v elegantní ručně vyráběné dřevěné krabici.


Kompletí nabídku všech ročníků naleznete zde.

Informace o značce

Společnost Delord

Výroba v rodinné destilerii Delord začala v roce 1893. Po smrti zakladatele se dva synové rozhodli pokračovat v otcově práci – v pěstování vinné révy, destilaci a v prodeji svých produktů. V roce 1925 starší syn Gaston a mladší bratr Georges založili společný podnik Delord Fréres. Nyní již třetí generace Delordů, jmenovitě Jacque a Pierre, vyrábí na stejném místě a podle původních receptů pověstný destilát, který pak v dubových sudech zraje ve starobylých sklepích.

Zobrazit více informací Zobrazit méně informací
Rodinný podnik je zcela nezávislý. Patří mu vinohrady, výrobna lihovin, destilérie s pěti destilačními přístroji i sklepy, jejichž kvalita a tradice si zachovávají pověst po celé generace. Rodinné vinice se rozprostírají v samém srdci kraje Bas – Armagnac, v centru jedné ze tří zákonem stanovených oblastí Appelation d‘Origine Controlée. Pro výrobu armaňaku se na vinicích pěstují tři odrůdy bílého vína - folle blanch, colombard a ugni blanc. Jednotlivé odrůdy vynikající kvality s vlivem sousedních oblastí Bordeaux, Gaillac, Rhony, Languedoc-Roussillon se sbírají postupně podle zralosti a odvážejí do palírny k dalšímu zpracování.

Palírna leží ve vesnici Lannepax. Zde probíhá příprava sebraných plodů a destilace vybraných hroznů úrody. Destilace probíhá zpravidla od začátku prosince do konce ledna. Dva speciální měděné destilační přístroje alambic armagnacais produkují nepřetržitě okolo 1600 litrů 60% alkoholu během 24 hodin, druhá destilace je poté provedena kontinuálním způsobem. Technika destilace sem přišla společně s arabskou kulturou.

Po destilaci a několikanásobné filtraci je prakticky bezbarvý destilát stočen do dubových sudů a převezen do sklepů, kde dlouhodobě zraje.

Dubové dřevo zbarvuje armagnac postupně přes slámově žlutou, zlatě jantarovou až do světle rubínové barvy. Současně dochází i ke zjemňování chuti a poklesu alkoholu na 40%. Během zrání se armagnac ve sklepích pravidelně testuje, aby splňoval maximální kritéria kvality. Nejstarší ročníky jsou uchovávány v demižónech ve zvlášť chráněné místnosti. Po stočení do typických saténových lahví jsou ručně nalepeny etikety a kvalita produktu potvrzena tradiční rodinnou voskovou pečetí. Etikety vybraných ročníků jsou osobně podepsány majitelem firmy.

Armagnac Delord je dnes již jediný čistě rodinný podnik s vlastními vinicemi, destilerií a sklepy. Svou produkci distribuuje do více než 20 zemí Evropy, Ameriky, Tichomoří a Austrálie. 80% produkce armagnacu zůstává na francouzském trhu. Produkty Armagnac Delord získávají pravidelně ocenění na nejvýznamnějších světových soutěžích.

Zobrazit méně informací

Související produkty