Vážení zákazníci, po dobu Velikonoc Pá-Po bude prodejna uzavřena. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek. Přejeme krásné Velikonoce. Váš tým #bestdrink.cz

Dalmore 15 Y.O. 0,7 l

Kód: 1054230
Značka: Dalmore
2 379 Kč 2 379 Kč / 1 l
Na dotaz
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dalmore 15 Y.O. zraje 12 let v sudech z amerického bílého dubu po bourbonu a následně 3 roky v třech různých sudech po sherry. Je to mohutná a přitom elegantní whisky, ve které se projevují typické tóny Dalmore, jako je kůra pomeranče, vánoční koření a čokoláda.

Informace o alergenech.

Dalmore 15 Y.O. 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Dalmore 15 Y.O. 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Dalmore 15 Y.O. 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Dalmore 15 Y.O. 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Skotské whisky, Single malt whisky, Skotské whisky single malt, Highlands whisky
% alkoholu: 40
Druh whisky: Single Malt
Objem: 0,7 l
Oblast: Highlands
Stáří: 15 let
Výrobce: Dalmore
Země: Skotsko
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Palírna Dalmore byla založena v roce 1839 Alexandrem Mathesonem. Nachází se na severním břehu zálivu Cromarty Firth. V roce 1886 koupila palírnu rodina Mackenziů, jejímž klanovým symbolem byl jelen dvanácterák, který se poté objevil i na etiketě whisky Dalmore. Podle legendy klan Mackenzieů zachránil krále Alexandera III. před rozzuřeným jelenem. Vděčný král pak udělil klanu právo nosit ve znaku hlavu dvanácteráka. V majetku rodiny zůstala palírna až do roku 1960, kdy došlo k sloučení s firmou Whyte & Mackay. Na této palírně jsou zajímavé měděné chladicí pláště z roku 1874, které slouží dodnes. 

Ve druhé polovině 19. století se whisky Dalmore stala jednou z prvních single malt whisky exportovaných do celého světa. Zároveň se stala první single malt whisky vyváženou do Austrálie. Koncem první světové války byla palírna zrekvírována Královským loďstvem a sloužila jako továrna na výrobu min. Během této doby byly sudy přesunuty do bezpečí sousedních palíren. Výroba whisky se do palírny vrátila v roce 1920. V roce 1960 se Dalmore spojila s Whyte & Mackay a stala se srdcem jejich stejnojmenné míchané whisky. Dále se také věnovala rozvoji své single malt whisky.