Produktové řady

    Cena

    Objem

    Země

    Gin

    Gin je tradičně vyráběný destilováním jalovce a obilí. Poprvé byl vydestilován v Nizozemsku roku 1650. Vynalezl jej Dr. Fanciscus de La Boie znám spíše pod jménem Dr. Sylvius, profesor medicíny na univerzitě v Leidenu. Stejně jako mnoho jiných destilátů bylo použití zamýšleno jako lék. Dr. Sylvius chtěl nalézt levné diuretikum, které by použil jako lék na ledvinové potíže. Smíchal tedy dvě močopudné suroviny - olej z jalovcových bobulí a obilný destilát. Takto vzniklou směs nazval genever (fr. genévrier = jalovec). Angličtí vojáci nazvali tento nápoj "holandská kuráž" a přivezli jej do Anglie, kde natolik zachutnal, že býval považován za národní drink.

    Zobrazit více informací Zobrazit méně informací
    Druhý typ ginu, který vyvinuli londýnští lihovarníci se nazývá dry gin, někdy také s přídomkem London, což naznačuje místo, kde byl poprvé vyroben. Tento typ se od toho holandského liší nejen výrobou ale i chutí. Vznikl roku 1831. Vyrábí se destilací z obilí a přidáním všemožných bylin jako např. kardamon, pomerančová kůra nebo jalovčinky a spousta dalších přísad, které jsou vlastním tajným receptem každé palírny. Tento nápoj má i své muzeum, a to v Hasseltu v severovýchodní Belgii.
    Slávy se ale dočkal až v Anglii, kam byl přivezen vojáky a byl poté dlouho považován za národní drink. Chuť je výrazně lesní, a to u obou druhů ginu – Genever i Dry gin. Obsah alkoholu se pohybuje od čtyřiceti do šedesáti procent. Gin se pije samotný nebo se přidává do koktejlů. Mezi nejznámější patří například Gin-tonik a Gin fizz.
    Zobrazit méně informací

    Gin  Počet produktů: 39

    na stránku