Madeira

Víno z Madeiry, často nazývané také madeirské víno, je jedinečným a ikonickým nápojem pocházejícím z portugalského ostrova Madeira v Atlantském oceánu. Toto úžasné víno se vyznačuje bohatou historií, která sahá až do 17. století, kdy portugalští mořeplavci objevili tento sice malý, ale malebný ostrov. Charakteristickým rysem vína z Madeiry je jeho zvláštní způsob zpracování, který mimo jiné zahrnuje tepelnou oxidaci a zrání za zvýšených teplot. Tato metoda, původně vyvinutá pro zajištění trvanlivosti vína během dlouhých námořních cest, dává madeirskému vínu jeho typickou karamelovou, oříškovou a kořeněnou chuť.

   #ShowMore#

Víno Madeira

Madeirské víno má různé styly, od suchých vín až po sladké, a liší se použitím různých odrůd hroznů, jako je Sercial, Verdelho, Bual nebo Malvasia. Každý typ vína má přitom svou vlastní charakteristiku, od lehkých až po bohaté a sladké variace. Jednou z nejzajímavějších a nejoceňovanějších vlastností madeirského vína je jeho schopnost stárnout a zlepšovat se s časem. Díky procesu tepelné oxidace může víno zrát po mnoho desetiletí a nabývat komplexních a hlubokých aromat. 

Madeira víno

Víno z Madeiry si během století vydobylo světovou slávu a stalo se oblíbeným nápojem mezi gurmány a znalci vína. Jeho jedinečná chuťová paleta a schopnost stárnutí ho činí skvělou volbou pro speciální příležitosti nebo jako dar pro milovníky vína. Zatím sice není tolik známé jako jeho slavnější bratranec portské víno nebo sherry ze sousedního Španělska, ale postupně si získává stále větší skupinu fanoušků. Zkrátka, madeirské víno je nejen nápojem s bohatou historií a tradicí, ale také lahodným uměleckým dílem, které si zaslouží ve světě vín zvláštní místo. 

Nejprodávanější

Henriques & Henriques 3 Y.O. Medium Dry
Henriques & Henriques 3 Y.O. Medium Dry 0,75 l
Skladem do 2 dnů
Kód: 1468080
 
360 Kč
Justino’s Madeira Fine Rich 3 Y.O.
 
430 Kč
Justino’s Madeira Malvasia 10 Y.O.
 
890 Kč
3 položek celkem
Henriques & Henriques 3 Y.O. Medium Dry
360 Kč
Kód: 1468080
Justino’s Madeira Fine Rich 3 Y.O. Kód: 1468115
Justino’s Madeira Malvasia 10 Y.O. Kód: 1468100