Martell Cordon Bleu 0,7 l

Kód: 1207040
Značka: Martell
3 499 Kč 4 998,57 Kč / 1 l
Vyprodáno
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Martell Cordon Bleu byl vytvořen v roce 1912 Eduardem Martellem a stal se legendou. Jeho unikátní láhev, která zůstává stejná od doby jeho vzniku, z něj dělá klasiku mezi velkými koňaky. Je to koňak s osobitým charakterem určený pro náročné zákazníky, kteří dokáží ocenit jeho výjimečné kvality.

Informace o alergenech.

Martell Cordon Bleu 0,7 l

Expres po Praze

V případě objednání do 12. hodiny přivezeme ještě dnes!
Martell Cordon Bleu 0,7 l

Rychlé dodání

Skladem více než 10.000 láhví, expedujeme ihned.
Martell Cordon Bleu 0,7 l

Kamenná prodejna

V přátelském prostředí poradíme s výběrem.
Martell Cordon Bleu 0,7 l

Alkoholu rozumíme

Jsme experti v oboru. Neváhejte zavolat. Vybírejte s námi.

Doplňkové parametry

Kategorie: Koňaky, Cognac z Francie
% alkoholu: 40
Objem: 0,7 l
Výrobce: Martell
Země: Francie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

1.9. 1715 umírá ve Versailles francouzský král Louis XIV. Shodou okolností stejného dne založil Jean Martell, mladý obchodník z Jersey, podnik v proslulém kraji Cognac, na březích řeky Charente a dal tím vzniknout prvnímu z velkých producentů francouzských cognaců. Za života Jeana však ještě Martell neprodukoval svůj vlastní francouzský cognac, nýbrž obchodoval s produkcí ostatních domů.

Historie

Rodinný erb rodiny Martell sahá hluboko do středověku. Je na něm znázorněný rorýs sedící na stuze nad třemi palicemi. Od prvopočátku domu je rodinný erb užíván jako symbol značky Martell. Během historie prošel erb několika úpravami až do podoby, jak jej známe dnes. Po náhlé smrti Jeana Martella v roce 1753 převzala rodinný podnik jeho manželka Rachel. Neustálý růst podniku a zároveň určité problémy v produkci eau-de-vie ostatních producentů, se kterými Martell obchodoval, vedly Rachel k razantnímu kroku. Zbudovala typické regionální stavení „Gatebourse“ s vinicemi a sklepy a začala výrobu vlastních eau-de-vie. Její synové Jeanovi a Frédéric Gabrielovi pokračovali v rodinné tradici a práci svého otce. Zahraniční obchod vzkvétal a brzy přišla i první dodávka sudů s cognacem do nově se formujících Spojených států amerických. V roce 1808 uděluje král George III společnosti Martell dovozní licenci a Martell se tak stává jedničkou na anglickém trhu. V současnosti je Martell stále jedním z předních výrobců koňaku. 

 

Martell