Vážení zákazníci, ve středu 1. a 8. května bude prodejna uzavřena. Prodejna bude uzavřena také v sobotu 11., 18. a 25. května. Po tuto dobu nebude probíhat ani distribuce objednávek.

Aurora Spirit - nejsevernější palírna na světě

Palírna Aurora Spirit přitahuje mezinárodní pozornost nejen svou mimořádnou polohou daleko za polárním kruhem, ale především svými oceňovanými výrobky. Její poloha, ač se někomu může zdát pro život velmi nehostinná, jí poskytuje pod úžasnou polární září dokonalé podmínky pro „arktické“ výrobky.

Lokální suroviny a podmínky

Destiláty značky Bivrost jsou založeny na čistě místních surovinách. Používají se rostliny, bobule a byliny rostoucí v arktických podmínkách, a právě velmi krátké léto dodává všem surovinám mimořádně intenzívní vlastnosti. Destilerie se nachází v podhůří Lyngejských Alp, ve kterých se nacházejí rozsáhlé ledovce. Voda stékající z ledovcových splazů je po mechanické filtraci křišťálově čirá, a především nesmírně čistá. Obohacena je pouze lokálními minerály, které dodávají destilátům Bivrost lahodnou chuť.

Bivrost – třesoucí se stezka do Asgardu

Jméno značky – Bivrost - není vybráno náhodně, je úzce spojeno s vikingskou minulostí celé země. Slovo Bivrost se skládá ze dvou staroseverských slov: "Biv", což znamená "třesoucí se", a "Rost", což označuje "cestu" nebo "stezku". A označuje se za vikingský výraz pro polární záři. Tu vikingové považovali za most mezi zemí a nebem, za magickou cestu z domova lidí do Asgardu, říše bohů, kde vládl mocný Ódin. Jen ti nejstatečnější válečníci přitom dokázali most překonat.

Kolekce Bivrost

A destiláty Bivrost dělají svému jménu opravdu čest. Palírna se nejprve zaměřila na výrobu typického norského destilátu – akvavitu. Sortiment se ale postupně rozšířil o vodku, gin a nyní začala palírna Aurora dobývat svět i se svojí whisky. Bohužel zatím ve velmi limitovaných kolekcích, které jsou vždy během pár okamžiků rozebrány. Už ale pomalu v sudech dozrává whisky vypálená v takovém množství, aby palírna dokázala zanedlouho uspokojit zvýšenou poptávku. A máme přislíbeno, že se dostane i na nás a budeme vám tak moci whisky z nejsevernější palírny na světě nabídnout.